Pacienta incendiată pe masa de operaţie. Oficial din MS: „Beuran a semnat protocolul operator“. Chirurgul susţinea că nici nu era în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, persoana desemnată să se ocupe de verificările la Spitalul Floreasca, după ce o pacientă a luat foc pe masa de operaţie, spune că chirurgul Mircea Beuran a semnat protocolul operator al intervenţiei chirurgicale în care a fost implicată femeia.

Potrivit Digi 24, doctorul declarase că nu a fost nici în sala de operaţie, nici în spital în ziua în care a avut loc incidentul. Pacienta are arsuri pe 40% din corp, starea ei fiind gravă.

„Au fost făcute primele verificări ieri după-amiază de către 2 inspectori de la Inspecţia Sanitară de stat, cărora li s-au pus la dispoziţie documente medicale relevante în legătură cu acest caz nefericit. Am studiat aceste documente, am înţeles despre ce este vorba, urmând ca săptămâna viitoare să fie trimis Corpul de control al ministrului la Spitalul Floreasca pentru a avea discuţii cu echipa care a operat pacienta”, a spus Horaţiu Moldovan la Digi 24.

Horaţiu Moldovan a confirmat declaraţiile deputatului USR Emanuel Ungureanu, cel care a publicat detalii despre caz pe Facebook, că Inspecţia Sanitară de Stat nu a discutat până în momentul de faţă cu Mircea Beuran şi nici cu ceilalţi medici aflaţi în sala de operaţie.

„Nu avem o declaraţie din partea lui Mircea Beuran, e posibil ca el să nu fi fost disponibil pentru a discuta cu inspectorii respectivi. Sunt convins că va veni cu precizări la momentul oportun. Spitalul Floreasca are mulţi pacienţi, mulţi doctori, e posibil ca în momentul în care au fost inspectorii să nu fi reuşit să-i întâlnească, însă acest lucru va fi reglat săptămâna viitoare, când se vor lua declaraţii de la absolut toţi cei care au participat la această intervenţie”, a adăugat acesta.

Întrebat despre declaraţia lui Beuran, că nu a fost în spital în ziua în care a avut loc incidentul, Moldovan a precizat: „Nu pot să spun decât ceea ce constat din documentele oficiale care îmi sunt puse la dispoziţie. Profesorul Mircea Beuran semnează protocolul operator al acestei intervenţii. Eu nu am fost în sală în momentul în care s-a produs incidentul, dar am protocolul operator a intervenţiei consemnat, foaia de observaţie, care este semnat de profesorul Mircea Beuran”.

Chirurgul Mircea Beuran este acuzat că, în timpul unei intervenţii chirurgicale care a avut loc la Spitalul de Urgenţă Floreasca, o pacientă de aproximativ 65 de ani a fost grav vătămată. Concret, conform deputatului USR Emanuel Ungureanu, femeia a fost, practic, incendiată pe masa de operaţie.

Poliţia Capitalei s-a autosesizat şi face verificări în cazul pacientei arse în timpul unei operaţii la Spitalul Floreasca.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite