VIDEO Pachete cu cocaină aduse la mal pe plajele din Năvodari şi Vadu. DIICOT  a emis avertisment pentru cetăţenii din zona litoralului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe pachete de cocaină au fost găsite de oamenii care se plimbau pe plajă. Drogurile provin din acelaşi transport care a fost descoperit pe o barcă eşuată în Delta Dunării.

Cetăţenii din zona litoralului românesc sunt sfătuiţi să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă ci să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete deoarece acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa.

În momentul de faţă, pe litoralul Mării Negre, este în derulare o amplă operaţiune, într-un dosar de trafic de droguri, derulată de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coordonarea Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Imagine indisponibilă

Operaţiunea de desfăşoară în contextul în care pe 23 martie, a fost interceptat un transport de droguri în Delta Dunării. Atunci, autorităţile au găsit peste 800 de kilograme de droguri de mare risc într-o şalupă abandonată în zona dintre Sulina şi Sfântu Gheorghe. 

Ulterior, o nouă cantitate de droguri a fost descoperită de poliţiştii de frontieră în zona platformelor marine, însumând 200 de kilograme de cocaină ce pluteau pe apă. 

Drogurile ar fi fost ambalate în 36 de saci şi, potrivit estimărilor, ar valora câteva sute de milioane de euro.

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite