OSIM a primit o cerere de înregistrare a mărcii verbale a lui Toni Tecuceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bursa „Tony Tecuceanu“ pentru studenţi la Actorie
Bursa „Tony Tecuceanu“ pentru studenţi la Actorie

Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a primit, la mijlocul lunii ianuarie, la doar zece zile după moartea actorului Toni Tecuceanu, o cerere de înregistrare pentru marca verbală 'Toni Tecuceanu', solicitarea fiind făcută de către o persoană care aparent nu are nici o legătura cu familia Tecuceanu, pe nume Blidariu Anne Marie Loveva.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei de Proprietate Intelectuală 'Ariana', remis joi AGERPRES, înregistrarea mărcii conferă acestei persoane dreptul exclusiv de a folosi numele Toni Tecuceanu pentru activităţi sportive şi culturale, educaţie, instruire, divertisment pentru următorii zece ani.

"Legea a prevăzut astfel de situaţii. În conformitate cu art 4 litera j din legea 84/1998 nu pot fi înregistrate mărcile care conţin, fără consimţământul titularului, imaginea sau numele patronimic al unei persoane care se bucură de renume în Romania. Oricum, este recomandabil ca familia ori urmaşii să urmărească acest demers. Posibilitatea formulării unei opoziţii la cererea de înregistrare exista doar în cazul publicării mărcii. Acest lucru este prevăzut de art.23 din aceeaşi lege", a declarat avocatul Bozocea Violeta, partener în cadrul Agenţiei de Proprietate Intelectuală Ariana.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite