Organizare defectuoasă la cel mai mare concurs de frumuseţe canină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

câini, veniţi din 36 de ţări, s-au reunit în cadrul celei mai mari manifestări de profil ce s-a organizat vreodată în România.Stăpânii participanţilor la concurs au avut de înfruntat

câini, veniţi din 36 de ţări, s-au reunit în cadrul celei mai mari manifestări de profil ce s-a organizat vreodată în România.
Stăpânii participanţilor la concurs au avut de înfruntat serioase carenţe de organizare. Astfel, câteva din hotelurile şi motelurile târgumureşene nu au permis cazarea câinilor (sub pretext că au purici sau că aduc diverse boli), iar, în afara unei conferinţe de presă premergătoare, organizatorii nu s-au obosit să informeze opinia publică despre ce se întâmplă acolo - vizitatorii din Cetate habar nu aveau ce câini sunt jurizaţi la diverse ringuri, căror rase le aparţin, când şi unde au loc premierile etc. Noroc cu frumuseţea exemplarelor prezente, unele rase rare care până atunci nu fuseseră văzute pe viu în ţară şi cu un arbitraj de înalt profesionalism, în fruntea lor fiind însuşi preşedintele Federaţiei Chinologice Internaţionale, elveţianul Hans Muller. Acesta a avut dificila sarcină de a alege, duminică după-amiază, cel mai frumos câine al expoziţiei, care a venit tocmai din Thailanda. Astfel, "piticul" Super Star, un mascul din rasa Maltez, a surclasat competitori reprezentând rase precum Chiwawa, ogar unguresc, ciobănesc german, dalmaţian, pudel, setter irlandez, malamuoth sau copoiul de Lucerna, Iceland Sheepdog, Brouvier de Flandres, Beldington terrier, copoiul croat de Posava, Manchester terrier, Câinele faraon ori Australian Sheperd. "Cu siguranţă este o mare performanţă pentru noi organizarea unei competiţii de acest nivel, ceea ce demonstrează forţa crescătorilor români, în general, şi a celor mureşeni în special", a apreciat deputatul Kelemen Attila, medic veterinar şi arbitru internaţional.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite