Ordonanţa militară nr. 3: Zborurile spre şi dinspre Franţa şi Germania sunt suspendate pentru 14 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate zborurile spre şi dinspre Franţa şi Germania de pe toate aeroporturile din România sunt suspendate pentru 14 zile începând de miercuri, 25 martie, ora 23:00, a anunţat marţi seara ministrul de interne Marcel Vela, odată cu prezentarea noilor măsuri din ordonanţa militară nr. 3.

Articolul 8 din ordonanţa militară nr. 3, anunţată marţi seară, prevede suspendarea tuturor zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Franţa şi Germania şi din Franţa şi Germania către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile.

O măsură similară există deja pentru Italia şi Spania, ţări considerate „zone roşii” din cauza epidemiei de coronavirus.

Sunt exceptate de la această interdicţie zborurile efectuate cu aeronave de stat, zborurile pentru transport marfă sau corespondenţă, zborurile umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi autorizările tehnice necomerciale.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, de asemenea, că începând de miercuri, 25 martie 2020, ora 12:00, toate persoanele care intră în România vor rămâne, după caz, în izolare sau carantină.

Treizeci de state europene au impus restricţii pentru călătoriile neesenţiale din afara Europei, în încearcrea de stopa răspândirea noului coronavirus.

Multe ţări europene îşi sfătuiesc cetăţenii, pe cât posibil, să nu se deplaseze.

Ordonanţa militară nr. 3 poate fi consultată în întregime aici: VIDEO Vela: Se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei, cu unele excepţii. Cei peste 65 de ani se deplasează între orele 11 - 13

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite