Ordonanţa militară 2: Şoferii vehiculelor comerciale peste 2,4 tone nu se supun măsurilor de carantină sau izolare

Ordonanţa militară 2: Şoferii vehiculelor comerciale peste 2,4 tone nu se supun măsurilor de carantină sau izolare

Dacă până acum erau scutiţi de izolare sau carantină conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 3,5t, autorităţile au extins măsura care se aplică acum vehiculelor comerciale de peste 2.4 tone. FOTO Inquam Photos

Ministrul de Interne Marcel Vela a prezentat sâmbătă seară ordonanţa militară numărul 2, care include 11 articole. Unul dintre ele prevede noile măsuri pentru circulaţia transfrontalieră a bunurilor. Astfel, şoferii vehiculelor comerciale peste 2.4 tone nu se supun măsurilor de carantină sau izolare, dacă la prezentarea în punctul de trecere a frontierei nu manifestă simptomatologie asociată COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Articolul 9 al Ordonanţei militare nr. 2/2020 privind măsurile de prevenire şi răspândire a COVID-19 introduce după alineatul (2) al Art. 4 din Ordonanţa militară nr. 1/2020 un nou alineat, alineatul 3, cu următorul cuprins:
 
„(3) Prevederile alin.(1) şi (2) se aplică şi conducătorilor autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2.4 tone”.
 
Astfel, şoferii vehiculelor comerciale cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2.4 t au obligaţia ca, în punctul de trecere a frontierei, să aibă asupra lor şi să poarte mijloace individuale de protecţie, precum dezinfectant, mănuşi, mască pentru faţă, respectiv să prezinte documente care atestă traseul de deplasare până la destinaţie.
 
De asemenea, şoferii vehiculelor comerciale cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2.4 t care sosesc din „zone roşii“ sau „zone galbene“ ori au tranzitat aceste zone, nu se supun măsurilor de carantină sau izolare, dacă la prezentarea în punctul de trecere a frontierei nu manifestă simptomatologie asociată infecţiei cu coronavirusul SARS-CoV-2.
 
În acest fel, autorităţile din România asigură aprovizionarea optimă cu bunuri şi vin în sprijinul unei industrii care a avut de suferit în urma pandemiei, cea de transport.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: