Orban: Persoanele cu simptome de Covid să ceară urna mobilă pentru vot. Pe stadioane există riscul de focar. Opiniile cvasi-generale sunt să fim prudenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă, că recomandarea autorităţilor este ca persoanele care au semne de coronavirus, chiar dacă nu au un test pozitiv, să se adreseze medicului de familie şi să ceară urna mobilă. În ceea ce priveşte revenirea suporterilor pe stadioane, premierul a spus că „acolo chiar există riscul de focar”, iar opiniile cvasi-generale sunt să fim prudenţi.

Premierul a fost întrebat, sâmbătă, la Botoşani, despre faptul că se va permite persoanelor cu febră să intre în secţia de votare şi a afirmat: „Da, pentru că am impus obligativitatea portului măştii. Pericolul de transmitere, dacă porţi mască şi dacă-ţi dezinfectezi mâinile, este aproape inexistent. După părerea mea nu există risc de transmitere a virusului”.

Premierul a precizat că este vorba despre exercitarea dreptului de vot.

„Recomandarea noastră este ca persoanele care au simptome de Covid să apeleze la medicul de familie că pot să ceară urna mobilă, astfel încât să nu fie obligat să se deplaseze la secţia de votare. Noi vom transmite urna mobilă la toate persoanele, dacă au simptome şi primesc un certificat medical, chiar dacă nu au un test. Depun cerere de urnă mobilă şi vom deplasa urna mobilă”, a mai declarat Orban.

Acesta a precizat că la o secţie de vot sunt arondate între 500 şi 1.800 de persoane care au drept de vot, iar situaţiile de posibile persoane cu simptome sunt „de ordinul zecilor”.

„Se poate pe parcursul câtorva ore să se deplaseze urna mobilă să-şi exercite dreptul de vot cei care primesc urna mobilă”, a mai declarat premierul.

Aceasta a reiterat ideea că cei care vor merge cu runa mobilă vor avea echipament special.

În ceea ce priveşte revenirea suporterilor pe stadioane, premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, că încă se analizează această posibilitate, întrucât „acolo chiar există riscul de focar”din cauza galeriilor.

„Cel mai mare risc legat de deschiderea stadionului pentru suporteri este acela că primii care vin sunt cei din galerii. (...) Deocamdată măsura este în analiză, nu putem face astăzi un anunţ”, a declarat Orban.

Acesta a precizat că a avut discuţii cu echipa de specialişti din Consiliul de suport ştiinţific al CNSU.

„Opiniile cvasi-generale sunt să fim prudenţi şi încă să nu permitem accesul, pentru că acolo chiar există riscul de focar. Dacă vin galeriile şi stau împreună la meci, dacă este o singură persoană infectată, poate să infecte zeci de persoane. Eu stau împreună, cântă, iar dacă o persoană este infectată, riscul de transmitere este foarte mare”, a mai declarat Ludovic Orban.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite