Orban: Medicul-erou este tratat în cele mai bune condiţii, în Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Orban a cerut spitalelor să facă investiţii în modificări dacă nu funcţionează în clădiri adecvate
Premierul Orban a cerut spitalelor să facă investiţii în modificări dacă nu funcţionează în clădiri adecvate

Premierul Ludovic Orban a declarat că a cerut astăzi, în urma şedinţei Centrului Naţional de Coordonare a Intervenţiei, mai multe controale în spitale pentru a vedeaa în ce măssură respectă normele de siguranţă.

Orban a mai spus că a cerut DSP-urilor şi ISU controale pentru a vedea în ce măsură spitalele româneşti respectă normele de siguranţă la incendii, mai ales la secţiile de ATI. 

Premierul nu a putu preciza câte spitale au autorizaţie de funcţionare de la ISU şi i-a iinvitat pe cei care nu îndeplinesc condiţiile cerute de lege să facă investiţii şi modificări pentru a se conforma.

Orban a mai spus că medicul care a intrat în flăcări pentru a salva pacienţi din salonul incendiat din Piatra Neamţ - Ioan Cătălin Denciu - a ajuns în Belgia la Spitalul militar Regina Astrid şi că a intrat în tratament, fiind îngrijit în cele mai bune condiţii.

Premierul a cerut presei să nu mai sune pentru a obţine informaţii despre medic pentru că îi deranjează pe medici.

10 pacienţi sedaţi şi intubaţi de la ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ şi-au pierdut ieri viaţa într-un incendiu violent care s-a extins cu rapiditate. În urma tragediei, mai multe cadre medicale de la ATI au suferit arsuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite