Orban a declarat la recepţia Stadionului „Arcul de Triumf” că acesta „va fi de fapt templul rugby-ului românesc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri seară, la recepţia Stadionului "Arcul de Triumf", că, deşi acesta este construit "ca să fie stadion de antrenament pentru Campionatul European de Fotbal, va fi de fapt templul rugby-ului românesc". Investiţia, în valoare de 28,5 milioane de euro, a fost finalizată înainte de termen, care era aprilie anul vitor.

Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, a declarat, la ceremonia de recepţie a Stadionului "Arcul de Triumf", că este vorba despre finalizarea celui de-al doilea obiectiv asumat de România pentru Campionatul European de Fotbal.

 "Nu vorbim despre un simplu stadion, ci despre un complex sportiv care are în componenţa lui cel mai modern centru de recuperare pentru sportivi. Încă o dovadă că se poate şi în România", a spus Ion Ştefan, menţionând că evenimentul are loc înainte de termenul stabilit în contract, aprilie 2021. 

Premierul Ludovic Orban a afirmat că îşi doreşte să vadă acest stadion cu spectatori. 

"Sigur că nu e pentru cine se pregăteşte, ci este pentru cine se califică. Acest stadion deşi este construit ca să fie stadion de antrenament pentru Campionatul European de Fotbal, va fi de fapt templul rugby-ului românesc şi va fi practic un stadion dedicat practicării rugby-ului, stadion care sperăm să găzduiască Campionatul Mondial de Rugby de Tineret în 2022 (...) Stadionul are specificitatea că nu este doar un stadion, ci este primul centru complex de recuperare (...) un centru de recuperare care foloseşte tipuri de terapii de toate felurile, de la crioterapie, terapia cu frig, magnetoterapie, ozonoterapie, practic toate tehnicile de terapie pentru recuperarea sportivilor. De asemenea, are un aparat de evaluare a stării de sănătate a sportivilor ultimul răcnet", a spus Orban. 

La rândul său, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a explicat că Stadionul Naţional de Rugby "Arcul de Triumf" găzduieşte şi un hotel, alături de centrul ultramodern de medicină sportivă. 

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că, în opinia sa, începem să reintrăm în normalitate, după ce ani la rând au fost întârzieri în realizarea lucrărilor. 

"Nu există decât un secret pentru a avea lucrări livrate la timp: avem constructori, trebuie doar să-i plătim conform graficului şi să le cerem să lucreze conform graficului. Asta a început să se întâmple la Compania Naţională de Investiţii, asta se va întâmpla la Primăria Capitalei după ce vom reuşi să fixăm situaţia financiară. (...) E nevoie să punem Bucureştiul pe harta marilor competiţii sportive, după cum e nevoie să punem Bucureştiul pe harta marilor evenimente culturale", a susţinut Nicuşor Dan.

Stadionul Arcul de Triumf este al doilea stadion finalizat din cele trei pe care România şi-a luat angajamentul să le realizeze pentru antrenamentele viitoarelor partide organizate la Bucureşti în contextul Euro 2020, eveniment amânat la acest moment din cauza pandemiei COVID-19. 

Arena a fost finalizată în aproximativ 17 luni, înainte de termenul contractual stabilit pentru aprilie 2021. 

Valoare investiţiei, care se remarcă drept un Centru Sportiv de Excelenţă, este de aproximativ 28,5 milioane de euro. 

Acest complex include cel mai modern centru pentru recuperarea sportivilor şi va asigura şi spaţii de cazare şi cantonament. Complexul include piscină, sală de crioterapie, saună, sală de gimnastică medicală specifică activităţii de recuperare sportivă. 

De asemenea, complexul sportiv, care va putea fi omologat de beneficiar ca arenă de categoria 4 UEFA, este prevăzut cu vestiare pentru sportivi, antrenori, arbitri, delegat oficial şi post control antidoping, spaţii dedicate mass – media precum: sală de conferinţă, masa presei la tribuna oficială cu 100 de locuri, 25 de posturi de comentatori radio şi TV, zona flash interviu, zonă pentru studiouri de presă etc.; 82 de locuri de cazare pentru sportivi (37 camere duble, 6 camere single şi 2 apartamente), o sala de antrenament. 

Capacitatea arenei este de 8.155 de locuri, iar arena va fi omologată şi pentru găzduirea de meciuri de rugby pentru competiţii de nivel naţional şi internaţional.

 Întreg complexul are o suprafaţă construită desfăşurată de 21.852 metri pătraţi

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite