Opt traficanţi de migranţi care au introdus ilegal în ţară peste 150 de arabi, ridicaţi de DIICOT

Opt traficanţi de migranţi care au introdus ilegal în ţară peste 150 de arabi, ridicaţi de DIICOT

Suspecţii ar fi introdus ilegal în România peste 150 de sirieni şi irakieni FOTO Arhivă Adevărul

Opt persoane care făceau parte dintr-o grupare de traficanţi, acuzată că a introdus ilegal în România peste 150 de sirieni şi irakieni, au fost ridicate, miercuri, de poliţiştii de la combaterea crimei organizate şi procurorii DIICOT, după şapte percheziţii la adrese din Bucureşti şi Vâlcea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Membrii grupării sunt suspectaţi că, anul acesta, în perioada ianuarie - aprilie, ar fi racolat, găzduit şi transportat peste 150 migranţi, cetăţeni sirieni şi irakieni, pe care i-ar fi introdus ilegal în România, după care i-ar fi scos din ţară, prin Ungaria, ascunşi în remorcile unor camioane, potrivit Poliţiei Române.

Grupul era foarte bine organizat şi funcţiona pe trei paliere, aflate într-o legătură permanentă.

Conform anchetatorilor, un prim palier era format din organizatorii turci, care acţionau pe teritoriul Turciei şi Bulgariei, unde se ocupau de racolarea şi transportul migranţilor pe ruta Turcia-Bulgaria-România, de unde aceştia erau ajutaţi, mai departe, să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen precum Austria, Germania, Franţa, Italia, Norvegia, Finlanda sau Suedia.

Cel de-al doilea palier funcţiona pe teritoriul României şi, sub coordonarea liderilor din Turcia şi Bulgaria, asigura cazarea temporară a migranţilor şi îmbarcarea acestora în camioane.

Ultimul palier era constituit din şoferii turci, care erau racolaţi de către liderii grupării.

Acţiunea procurorilor DIICOT şi a poliţiştilor specializaţi în combaterea criminalităţii organizate a fost susţinută şi de poliţiştii de frontieră din cadrul Direcţiei de Combatere a Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către SRI, DIPI şi DOS.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: