Opt poliţişti de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, acuzaţi de luare de mită, au fost arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt poliţişti de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, care sunt acuzaţi că au luat mită pentru a permite ieşirea din ţară a unor autoturisme înmatriculate provizoriu, au fost arestaţi preventiv, potrivit unei decizii luate marţi seară de Tribunalul Bucureşti.

Astfel, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile Valentin Ionescu, Marius Rada, Ion Gigel Popescu, Cătălin Mocanu, Mădălin Matei, Virgil Florescu, Dan Soare Gerard şi Dorel Ciobanu.

În cazul altor doi poliţişti de frontieră - Marius Petrescu şi Costin Niţu, propuşi tot pentru arestare preventivă de procurorii Parchetului instanţei supreme -, Tribunalul Capitalei a dispus măsura arestului la domiciliu.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Cei zece poliţişti de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse au fost reţinuţi luni, sub acuzaţia de luare de mită.

Potrivit procurorilor, poliţiştii cereau şi primeau între 20 de euro şi 100 de lei pentru a permite ieşirea în ţară a unor a unor autoturisme înmatriculate provizoriu, contrar prevederilor legale.

Acest lucru, susţin tot anchetatorii, ar fi fost o "practică infracţională" în rândul poliţiştilor de frontieră de la Giurgiu.

"Sumele de bani date cu titlu de mită erau introduse, la vedere, în folia de plastic în care se aflau documentele maşinii", mai spun procurorii.

Pentru identificarea poliţiştilor care luau mită, în acest doar a fost autorizată folosirea unor investigatori sub acoperire, fiind emise, de asemenea, de către instanţa de judecată autorizaţii privind înregistrarea audio-video în mediul ambiental a convorbirilor purtate de oricare dintre investigatori, cu ocazia întâlnirilor pe care urmau să le aibă cu orice angajaţi ai poliţiei de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu - Ruse sau cu persoane interpuse.

Agenţii sub acoperire erau de la Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne.

În acest dosar al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), procurorii au făcut, luni, percheziţii în judeţul Giurgiu, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie, Poliţiei de Frontieră, Brigăzii Speciale de Intervenţii a Jandarmeriei şi Serviciului Român de Informaţii.

Acţiunea procurorilor PICCJ a fost sprijinită şi de autorităţile judiciare din Bulgaria.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite