Oprea: Guvernul are o problemă şi e probabil să plece, dacă măsurile nu au rezultatul preconizat până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale
Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale

În cazul în care măsurile de austeritate nu îşi vor atinge scopul până la sfârşitul anului, Guvernul are o problemă, a afirmat preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, adăugând că într-o astfel de situaţie, "probabil" că Executivul ar trebui să plece.

Liderul UNPR a afirmat, ieri, la Râmnicu Vâlcea, că partidul său susţine măsurile de austeritate preconizate a se lua după 1 iunie, de reducere cu 25 la sută a salariilor bugetarilor şi cu 15 la sută a pensiilor, mai puţin, conform mandatului partidului, reducerea pensiei minime garantate, relatează Mediafax.

În opinia lui, dacă până la sfârşitul anului aceste  măsuri nu îşi vor atinge scopul, înseamnă că Guvernul "are o problemă". Întrebat dacă într-o astfel de situaţie Guvernul trebuie să plece, el a răspuns că "probabil" poate să facă aceasta.

Oprea a mai spus că reducerile de personal şi de cheltuieli de la Ministerul Apărării Naţionale sau realizat "judicios", iar în ceea ce priveşte pensiile militare, cele sub 3.000 de lei nu vor fi afectate de legea unică.

Despre o posibilă fuziune cu PDL până în 2012, preşedintele UNPR a spus că nu va avea loc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite