Operaţiunea „Octombrie Roşu”. România  este spionată cibernetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacul cibernetic a vizat şi România FOTO Shutterstock
Atacul cibernetic a vizat şi România FOTO Shutterstock

O amplă operaţiune de spionaj a avut drept ţintă mai multe state din Europa de Est, printre care şi România. Atacul “Octombrie Roşu” a vizat în România patru instituţii şi ambasade străine.

Atacul cibernetic a fost investigat de SRI încă din 2011, iar acesta a vizat accesul la reţele informatice de interes naţional şi culegerea de informaţii confidenţiale, nu clasificate. Cele mai multe atacuri au fost depistate în Rusia, Kazahstan, Azerbaidjan, Belgia, India şi Afganistan.

Kaspersky Lab a anunţat că a identificat operaţiunea “Octombrie Roşu”, o campanie avansată de spionaj cibernetic care ţinteşte instituţii guvernamentale şi diplomatice din întreaga lume. Activă de aproximativ cinci ani, campania pare să se fi derulat cu precădere în ţări din Europa de Est, statele din zona fostei URSS, precum şi state din Asia Centrală.

Principalul obiectiv al atacatorilor a fost acela de a colecta date şi documente secrete de la organizaţiile afectate ", a anunţat Kaspersky Lab. CERT România a ajutat Kaspersky Lab în investigaţie.


Harta atacurilor cybernetice întocmită de Kaspersky

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite