Omul de afaceri Gruia Stoica, audiat ca martor în dosarul Turceni - Rovinari

Omul de afaceri
Gruia Stoica, audiat ca martor în dosarul Turceni - Rovinari

Gruia Stoica

Curtea Supremă l-a audiat vineri pe omul de afaceri Gruia Stoica, în şedinţă secretă, în calitate ca martor în dosarul „Turceni – Rovinari”, în care sunt judecaţi fostul premier Victor Ponta şi fostul senatorul Dan Şova.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Era vorba de o colaborare din 2007, cu o firmă mică din grup. Nu-l cunoşteam pe domnul Ponta la vremea respectivă. Dacă îmi aduc bine aminte, era un contract de 1.000 – 2.000 de euro. Nu-l cunosc pe Dan Şova şi n-am nicio legătură cu el”, a declarat Gruia Stoica, după ce a fost audiat de judecători.

Fostul premier Victor Ponta nu a fost prezent la termenul de vineri al dosarului în care este judecat.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată, în 17 septembrie 2015, pe fostul premier Victor Ponta, pe fostul senatorul Dan Şova, pe Laurenţiu Dan Ciurel şi Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).

Ancheta în acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului.

Procurorii îl acuză pe Victor Ponta de faptul că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinetul său de avocat, a obţinut de la Societatea Civilă de Avocaţi "Şova şi Asociaţii" 181.439,98 de lei, pentru activităţi care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările