Omul de afaceri Said Baaklini, trimis în judecată pentru un prejudiciu de aproximativ 30 milioane euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Said Baaklini a fost trimis în judecată, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul în care este acuzat că ar fi prejudiciat statul român cu aproape 30 de milioane euro. Tot în acest dosar a fost trimisă în judecată şi Florentina Băbucă.

Said Baaklini este acuzat de procurorii DNA de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, în timp ce Florentina Băbucă este acuzată de aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori „inculpatul Said Baaklini a iniţiat şi a constituit un grup infracţional organizat, la care a aderat inculpata Florentina Silvia Băbucă  în calitate de administrator la SC B&B BUSINESS SOLUTION INVESTMENT SRL, precum şi alte persoane, în scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale către stat şi de obţine fără drept sume de bani, cu titlu de rambursări TVA”.

De asemenea, anchetatorii îl acuză pe  Baaklini că „a coordonat grupul prin acţiuni concrete constând în negocieri de contracte, înregistrarea documentelor contabile ale societăţilor SC BUSINESS SOLUTION INVESTMENT SRL, MIKE TRADING & INVESTMENT SRL, SC RHINO GROUP TECHOLOGY SRL, prin intermediul SC LIBAROM AGRI SRL (societate în care avea calitatea de unic administrator/asociat) şi stabilirea sediului social/punctelor de lucru pentru toate societăţile amintite la aceeaşi adresă”.

Planul infracţional conceput de Said Baaklini, susţin anchetatorii, a vizat activităţi de evidenţiere în actele contabile sau în alte documente legale a unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale sau evidenţierea altor operaţiuni fictive pe de o parte, iar pe de altă parte obţinerea, cu încălcarea legii, a unor sume de bani cu titlu de rambursări de la bugetul de stat.

Pentru a putea obţine sumele de bani, Florentina Silvia Băbucă, sprijinită de Said Baaklini şi de alte persoane, ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii SC B&B Business Solution Investment SRL documente care nu au avut la bază operaţiuni reale, respectiv livrări de motoare către o societate din Bulgaria, precum şi cheltuieli fictive.

Prin infracţiunile reţinute, Baaklini şi Băbucă ar fi prejudiciat bugetul statului cu 126.108.501 lei, echivalentul a 29.945.224 euro. Acest prejudiciu a survenit din obţinerea fără drept, de către Said Baaklini, în calitate de administrator la SC Libarom Agri SRL, a rambursării de TVA în sumă de 27.061.981 lei, echivalentul a 6.310.949 euro 

Totodată, evidenţierea în contabilitate, de către Florentina Silvia Băbucă, sprijinită de Said Baaklini, a unor cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, precum şi evidenţierea altor operaţiuni fictive ( tranzacţia livrare mărfuri intracomunitare)  a condus la un prejudiciu în sumă de 99.046.520 lei, echivalentul a 23.634.275 euro.

Procurorii au decis punerea sechestrului pe bunurile şi conturile bancare ale celor doi, în vederea recuperării pagubei produse.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite