Omul de afaceri Horia Simu, la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Horia Simu se află marţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, acesta are o condamnare în primă instanţă la 4 ani cu executare pentru cumpărare de influenţă, în acelaşi dosar în care a fost condamnată şi fosta şefă DIICOT, Alina Bica.

Horia Simu a părăsit marţi după mai puţin de o oră sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, declarând că a fost audiat în calitate de martor, iar potrivit News.ro acesta a refuzat să facă alte precizări cu privire la dosarul în care a fost audiat.

În 26 ianuarie 2017, instanţa supremă i-a condamnat pe fosta şefă a DIICOT Alina Bica la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru favorizarea milionarul Horia Simu prin acţiuni care au dus la clasarea unei anchete care-l viza pe omul de afaceri, ce a primit la rândul său o condamanre la patru ani cu executare pentru cumpărare de influenţă.

Decizia a fost atacată în recurs la completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde cauza se află în continuare pe rol, următorul termen fiind stabilit pentru data de 7 mai.

Horia Simu, cunoscut ca „Regele Cuprului”, era cercetat pentru constituire grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, spălare de bani, cu un prejudiciu potenţial de 30 de milioane de dolari. Milionarul era anchetat pentru devalizarea firmei sale Cuprom în beneficiul unor companii off-shore pe care le controla tot el. Şefa DIICOT, Alina Bica, ar fi redistribuit dosarul către procurorul Cătălin Purcărin, care a decis clasarea cazului după 10 zile de anchetă. De altfel, Purcărin mai clasase acest caz în 2011 şi în 2012.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite