Omul de afaceri Hassan Awdi, condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul CFR Mesagerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Hassan Awdi a fost condamnat, joi, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru că a devalizat CFR Mesagerie. Decizia este definitivă

Concret, judecătorii au admis apelul formulat de acesta şi au decis reducerea pedepsei date de Tribunalul Bucureşti, de la zece la opt ani de închisoare.

De asemenea, instanţa a admis şi apelul formulat de fratele afaceristului, Mehdi Awdi, şi au decis să reducă pedeapsa de la zece la şase ani şi patri luni de închisoare, 

În schimb, Bassam Istanbouly şi Ioan Bădeanu au rămas cu pedepsele primite în primă instanţă. Astfel,  primul urmează să execute cinci ani de închisoare, iar al doilea va avea de executat o pedeapsă de trei ani şi patru luni..

Acuzaţi de spălare de bani şi delapidare

Fraţii Hassan şi Mehdi Awdi, cetăţeni americani, împreună cu libanezul Bassam Istanbouly şi Iordan Bădeanu, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT, pentru delapidarea CFR Mesagerie SA şi spălare de bani.

Procurori Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) arătau în rechizitoriu că cei patru, având funcţii de conducere la CFR Mesagerie SA, precum şi în cadrul altor societăţi comerciale, au constituit o asociere infracţională în scopul delapidării CFR Mesagerie, prin însuşirea activelor patrimoniale de care dispunea societatea, dar şi în scopul sustragerii de la plata către bugetul de stat a impozitelor şi taxelor datorate de către această societate.

Intenţia membrilor grupării, susţin anchetatorii, ar fi fost aceea de a falimenta CFR Mesagerie, prin transferarea tuturor activelor către alte societăţi comerciale pe care inculpaţii le controlau, astfel încât să nu se respecte obligaţiile asumate prin contractul de privatizare al CFR Mesagerie, precum şi în vederea obţinerii unor beneficii financiare substanţiale.

În acest scop, susţine DIICOT, inculpaţii ar fi procedat la încheierea de contracte fictive de prestări de servicii, o parte dintre acestea antedatate, în baza cărora au fost înregistrate în contabilitatea CFR Mesagerie facturi fiscale reprezentând cheltuieli având la bază operaţiuni nereale, metodă prin care s-ar fi realizat atât sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, cât şi însuşirea în mod nelegal a activului patrimonial al societăţii.

"Acţionând în această modalitate, inculpaţii şi-au însuşit din patrimoniul SC CFR Mesagerie SA active în valoare de aproximativ 3.400.000 lei şi au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 380.000 lei", se precizează în comunicatul DIICOT.

Citiţi şi :

Costica Vărzaru, condamnată cu suspendare pentru că detenţia ar fi suportată de contribuabili

Costica Vărzaru, fosta directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare întrucât costurile detenţiei ar ajunge să fie suportate de către contribuabili, arată Tribunalul Bucureşti în motivarea deciziei.

Fostul şef al galeriei Steaua Gheorghe Mustaţă a mai primit 13 ani de închisoare. El este deja la închisoare pentru tentativă de omor

Fostul şef al galeriei Steaua Gheorghe Mustaţă a fost condamnat, miercuri, de magistraţii Tribunalului Bucureşti la 13 ani de închisoare într-un dosar în care este judecat pentru tentativă de omor. Decizia nu este definitivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite