Omul de afaceri Florian Walter a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Florian Walter s-a stins din viaţă, duminică seară, în jurul orei 22.00, la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce a suferit un atac cerebral, joi seară, informează gsp.ro.

În vârstă de 56 de ani, omul de afaceri a fost acţionar la mai multe echipe de fotbal, precum Dinamo, Universitatea Cluj şi  Petrolul Ploieşti.

Florian Walter a fost operat de doctorul Şerban Brădişteanu, iar viaţa sa depindea de aparate. 

 Florian Walter, acţionar principal al companiei de salubritate Romprest, a fost implicat în mai multe dosare de corupţie, fiind înregistrate prejudicii de milioane de euro suferite de bugetul de stat.

În 29 mai 2015, DIICOT Ploieşti a trimis spre judecare la Tribunalul Prahova un dosar în care au fost inculpate 18 persoane pentru constituire de grup infracţional, iar SC Compania Romprest Service, controlată de Florian Walter, a fost  deferită justiţiei ca parte responsabilă.

Omul de afaceri a plecat din ţară la sfârşitul lunii aprilie 2015 cu puţin înainte ca procurorii DIICOT să înceapă urmărirea penală împotriva sa. Walter a fost găsit în Emiratele Arabe Unite în 2 iunie 2015, în condiţiile în care era dat în urmărire internaţională din 22 mai al acelui an.

Walter mai era suspectat la acea vreme că a constituit şi coordonat un grup infracţional organizat, ce acţiona în mai multe judeţe şi în Bucureşti, care ar fi desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, prin reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale tip ”fantomă”. Prejudiciul constatat în acest dosar este de aproximativ 20 de milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite