Oltenii se topesc timp de trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oltenii se topesc timp  de trei zile
Oltenii se topesc timp de trei zile

Codul galben pentru caniculă a început de joi şi se va încheia sâmbătă seara

ântânile arteziene şi parcurile din oraş au fost cele mai căutate locuri în aceste zile. Fie că au aruncat puţină apă pe ei pentru a se răcori, fie că au stat la umbra unui pom, oltenii au încercat să uite de caniculă. Pe holurile şi în saloanele Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina aerul era irespirabil. „Murim de cald, dar ce să facem, trebuie să stăm să ne facem bine. Deschidem geamurile şi uşa şi se mai face puţin curent. Aşa a fost toată săptămâna, dar parcă acum e mai rău. Nici nu mai putem respira“, a spus un pacient atunci când a văzut reporterul „Adevărul de Seară“ pe holul spitalului.

„Mami, aş vrea să fac o baie în fântână“

Taximetriştii au suportat şi ei cu greu cele 35 de grade din termometre. Apa rece şi prosoapele au fost nelipsite din maşină. „E teroare. Mor de cald în maşină. Dacă dau drumul la aerul condiţionat, în primul rând, nu e sănătos şi în al doilea rând, nu mai fac niciun ban, că se consumă o grămadă de benzină“, a spus Nicolae Păun, de 52 de ani.
Slătinenii care s-au aventurat pe străzile oraşului la orele după-amiezii au luat cu asalt fântânile arteziene. „Mami, aş vrea să fac o baie în fântână, te rog“, îi spunea o fetiţă de numai câţiva ani mamei ei la Fântâna Speranţei din centrul oraşului. Au avut curajul de a ieşi pe stradă numai oamenii care aveau treburi urgente de rezolvat. „Mai bem nişte apă, ne mai răcorim pe la fântânile arteziene. Altceva nu putem face, avem treburi de rezolvat şi nu putem sta numai în casă. Ne e foarte greu că nu e de glumă canicula“, a spus Veronica Iscru, de 35 de ani.
Telefoanele de la ambulanţă au sunat continuu. Numai ieri au fost 80 de  solicitări la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt de la oameni cărora le-a venit rău din cauza căldurii. „Este bine ca în zilele caniculare să bem foarte multe lichide, nu trebuie să aşteptăm senzaţia de sete, pentru că atunci deja începem să ne deshidratăm. Este foarte important pentru sănătatea noastră să mâncăm cât mai multe fructe, recomand pepenele verde şi galben. De preferat este ca între orele 11.00-17.00 să nu ieşim din casă, însă dacă este o urgenţă, trebuie să purtăm haine din materiale naturale, deschise la culoare şi să avem capul acoperit“, a spus Adrian Popa, directorul medical al SJA Olt.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite