Listele de semnături ale lui Alexandru Nazare, puricate de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA vor să lămurească secretul „recordului“ unor candidaţi la alegerile locale de a strânge în doar câteva zile mii de semnături pe listele de susţinere ale candidaturilor. Unul dintre cei vizaţi de anchetă este liberalul Alexandru Nazare, care visează la fotoliul de primar al Sectorului 1, din Capitală.

„Tu cu mine suntem unu!“, este sloganul de campanie al candidatului PNL Alexandru Nazare, făcând referire la un parteneriat pe care liberalul ar vrea să-l facă cu locuitorii Sectorului 1. Procurorii DNA sunt însă pe cale să năruiască „uniunea“ lui Nazare cu alegătorii săi.

Anchetatorii au descins, miercuri, la Biroul Electoral al Sectorului 1, cel al Sectorului 4 şi cel al Municipiului Bucureşti, de unde au ridicat documente referitoare la mai multe candidaturi depuse pentru alegerile de pe 5 iunie. Printre documentele vizate se numără şi dosarul de candidatură al lui Alexandru Nazare, inclusiv listele cu semnăturile pentru susţinerea acestuia.
Alexandru Nazare a reacţionat după ce DNA i-a luat la puricat dosarul. El se jură că nu are nimic de ascuns, invocând „respectul“ pe care-l poartă cetăţenilor sectorului 1.

„Din respect faţă de cetăţenii Sectorului 1, a simpatizanţilor mei şi a presei mă văd nevoit să fac următoarele precizări: Acţiunea DNA nu este un caz singular în Capitală (...). Aştept cu calm concluzia anchetatorilor”, a declarat Alexandru Nazare.

16 semnături pe minut

Nazare, şi-a depus pe 22 aprilie candidatura la Biroul Electoral de sector, dosarul fiind însoţit de circa 4.000 de semnături. Pentru depunerea candidaturii, Nazare avea nevoie de minimum 2.076 de semnături. Dosarul penal a fost deschis în urma unei sesizări făcute de o organizaţie neguvernamentală. 

Iniţiativa România (IR) anunţa, la 3 mai 2016, că a depus la DNA documente care ar demonstra falsificarea unor semnături pe listele de susţinere a candidaţilor PNL la alegerile locale din Bucureşti.

Potrivit IR, unii dintre candidaţii PNL au reuşit adevărate recorduri la strângerea semnăturilor. „Pentru ca domnul Cătălin Predoiu şi doamna Cristina Pocora să poată candida, PNL a trebuit să strângă în 2-3 zile un minim de 22.000 de semnături (18.000, respectiv 4.000 de semnături). Cu alte cuvinte, Partidul Naţional Liberal a strâns cel puţin 7.334 de semnături pe zi (…)16 semnături pe minut“, preciza organizaţia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite