OFICIAL Mario Iorgulescu avea o concentraţie de 1,96 g/l alcool pur în sânge şi a fost depistat pozitiv pentru cocaină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mario Iorgulescu, fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Gino Iorgulescu, a consumat droguri şi alcool duminică înainte de accidentul pe care l-a provocat la ieşirea din Bucureşti, în urma căruia un tânăr şi-a pierdut viaţa. Cel puţin aşa reiese din rezultatele preliminare ale testelor efectuate de specialiştii Institutului Naţional de Medicină Legală Mina Minovici.

Raportul legiştilor care au analizat probele biologice prelevate de la Mario Iorgulescu după accident nu este încă finalizat, dar unele surse susţin că primele datele arată că fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal ar fi avut după tragicul accident o alcoolemie de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima verificare şi 1,76 g/l la a doua verificare. Acest lucru ar însemna că tânărul ar fi putut avea 2,20 g/l alcool pur în sânge în momentul accidentului. Această alcoolemie a fost confirmată de  Călin Radu Bogdan, reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Tehnic vorbind, o asemenea alcoolemie face parte din cele avansate fiind la mică distanţă de coma alcoolică care se instalează după 2 g/l. 

Fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă penală. Mario Iorgulescu are deja deschis pe numele său un dosar penal pentru ucidere din culpă. Totodată Iorgulescu a rămas şi fără permis de conducere. 

În plus, testele au scos la iveală că tânărul a mai consumat înainte de accident şi două felul de substanţe haluciongene, una dintre ele fiind cocaină. Celălalt drog descoperit de legişti în probele ridicate de la fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal nu a fost precizat. 

Surprins de camere

Asta explică modul în care a şofat în noaptea respecivă Mario Iorgulescu. Recent au apărut primele imagini captate de camerele de supraveghere plasate în zona în care a avut loc accidentul. În filmuleţ se poate observa cum fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, care era la volanul unui bolid Aston Martin DBS în valoare de aproximativ 300.000 de euro, trece pe culoarea roşie a semaforului, cu o viteză ameţitoare, înainte de accident. 

Ulterior, Mario Iorgulescu, a pierdut controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens şi s-a izbit de un alt autovehicul condus de un bărbat tot de 24 ani, care a murit pe loc. Totul s-a întâmplat pe Şoseaua Chitilei pe sensul de mers dinspre Centura Capitalei către Podul Constanţa.

În prezent fiului preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal se află în continuare internat la Spitalul Elias şi, conform medicilor, starea lui s-a deteriorat necesitând intensificarea măsurii de suport a funcţiilor vitale. „Întregul complex lezionar continuă să prezinte un potenţial evolutiv foarte grav, inclusiv cu risc vital", au comunicat reprezentanţii Spitalului Elias. 

Concepută să inspire putere şi superioritate

Din fotografiile surprinse la faţa locului, din cauza gradului mare de distrugere, nu se poate trage o concluzie privind modelul exact de Aston Martin DBS condus de Mario Iorgulescu.   

Totuşi chiar şi un model mai vechi produs între 2008 şi 2012 are sub capotă un motor V12 de 517 CP şi poate ajunge la o la 100 km/h în 4,3 secunde. Bolidul fabricat de britanici  poate atinge o viteză maximă de 307 km/h. Se pare că în mometul accidentului acesta circula cu o viteză de 240 de km/oră.

Dar având în vedere preţul vehiculat al maşinii putem lua în calcul faptul că Mario Iorgulescu ar fi putut conduce mai noua Aston Martin DBS, Superleggera. 

Acest tip este aflat în producţie în prezent şi dispune de un motor bi-turbo de 5,2 litri, care dezvoltă 725 CP şi 900 Nm. Extrem de rapid, modelul Aston Martin DBS Superleggera reuşeşte să parcurgă repriza de la 0 la 100 km/h în  3.4 secunde şi atinge lejer o viteză de vârf de 340 km/h.  Şasiul din aluminiu este preluat de la modelul DB11 şi poate fi setat  ca şi sistemul de propulsie în modurile GT, Sport şi Sport Plus.

Britanicii au fost atenţi la toate detaliile. Inginerii au proiectat în aşa fel sistemul de evacuare încât sunetul grav al motorului să-i dea celui de la volan senzaţia de “putere şi superioritate”. 

Probleme penale mai vechi

În 2016, fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal a fost arestat preventiv 30 de zile, după ce a fost acuzat că, împreună cu câţiva cunoscuţi, ar fi torturat un bărbat pentru ca acesta să-şi retragă plângerea depusă în cadrul unui dosar penal. Alături de el au mai fost băgaţi în arest şi Alexandru Coruţ, Marcel Pascu, cunoscut în lumea interlopă cu porecla „Calu” şi Francisco Gabriel Vasile.

Cazul a fost trimis în judecată, iar magistraţii Judecătoriei Sector 3 Bucureşti au decis să-l achite pe fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal. Sentinţa nu este însă definitive.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite