Oficial din Malta: România nu ştie să-şi “împacheteze” frumuseţile turistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazino - Constanţa
Cazino - Constanţa

"Aveți o țară minunată", a declarat secretarul în cadrul Guvernului din Malta, Mario de Marco, care a atras, însă, atenţia că România are o problemă în "împachetarea" ingredientelor care pot transforma ţara noastră într-o destinație turistică important.

Oficialul maltez a vorbit despre punctele tari ale României, din punct de vedere turistic, dar şi despre punctele slabe care împiedică ţara noastră să se transforme într-o destinaţie râvnită de europeni, informează Mediafax.

"Aveți o țară minunată, cu lacuri, munți, mare, deci aveți toate ingredientele. Este doar o chestiune de cum le împachetați. În plus, şi oamenii sunt minunați. Deci, odată ce le aveți pe toate acestea, este doar o problemă de timp până când România va deveni o destinație importantă în Europa", a declarat Mario de Marco, secretar parlamentar pentru turism, mediu şi cultură în cadrul Guvernului din Malta.

Citeşte şi:
VIDEO Locuri minunate de vizitat în România - Martori la împăcarea Dunării cu marea

În ciuda crizei economice, 2010 a fost un an record în ceea ce priveşte turiştii străini veniţi în Malta în număr de 1, 3 milioane. Totoadtă, în primele patru luni din 2011 turismul maltez a înregistrat o creştere de 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Evident că am luat măsuri pentru stimularea fluxului de turişti. Malta este o insulă, deci turiştii nu au cum să ajungă aici ca în România, cu trenul sau autocarul. Toți turiştii noştri vin pe calea aerului, mai puțin cei care sosesc cu feribotul din Sicilia, însă aceştia reprezintă doar 2%. De aceea, în primul rând, am investit în infrastuctură. Aveam acum câțiva ani 54 de rute. Am ajuns la 76 de noi rute", a afirmat De Marco.

Secretarul parlamentar pentru turism a precizat că autorităţile au pus în practică şi o promovare agresivă în media online, dar şi în cea tradiţională. El a recunoscut şi importanţa reţelelor de socializare în ceea ce priveşte promovarea.

"Am învățat care sunt avantajele rețelelor de socializare. Suntem prezenți pe Facebook şi Twitter, pentru că trebuie să acoperim tot (...) Malta nu este doar o destinație culturală, ci şi una pentru cei care caută distracția. Avem foarte multe evenimente, festivaluri", a adăugat el.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite