Observator la referendum, agresat: „Dacă erau alegeri prezidenţiale, vă mâncam cu fulgi cu tot, vă aruncam şcoala în aer!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incident grav în Giurgiu, la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie
Incident grav în Giurgiu, la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie

Incident grav în Giurgiu, la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie.Un observator a sesizat că la secţia de votare 134 din Ghimpaţi a fost ameninţat şi intimidat de soţul preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare.

Observatorul a relatat pentru Expert Forum că primarul localităţii a venit, a discutat de fiecare dată cu membrii biroului în afara secţiei. Când observatorul a întrebat dacă ştampilele au fost sigilate, soţul preşedintei biroului secţiei de votare a ameninţat-o, spunând: „Dacă erau alegeri prezidenţiale, vă mâncam cu fulgi cu tot, vă aruncam şcoala în aer!”. 

Comportamentul agresiv a continuat, delegaţii a două partide interzicându-i să pună întrebări şi forţând-o să stea doar pe un scaun din colţul secţiei, de unde nu avea vizibilitate asupra procesului electoral. Din acest motiv, i-a fost limitat în mod abuziv dreptul de a se asigura că procesul de vot se desfăşoară conform legii.

Tot în judeţul Giurgiu, observatorii au surprins o serie de nereguli în mai multe localităţi precum Stoeneşti şi Petru Rareş. „Există suspiciuni rezonabile cum că un membru al biroului electoral al secţiei de votare transportă alegători la votare în Stoeneşti. Iar pe listele suplimentare votează persoane, în ambele localităţi, care provin, de fapt, din acelaşi cartier bucureştean. Astfel, există suspiciuni privind un potenţial vot multiplu. În acest sens, am sesizat instituţiile abilitate“, notează expertforum.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite