O tânără poliţistă din Capitală, în relaţii amoroase cu şeful ei pentru a fi promovată rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O poliţistă din Bucureşti s-a implicat într-o relaţie amoroasă cu şeful ei pentru promovare FOTO Adevărul
O poliţistă din Bucureşti s-a implicat într-o relaţie amoroasă cu şeful ei pentru promovare FOTO Adevărul

Cazul violului de la IPJ Olt a scos la iveală un nou scandal sexual în Poliţia Română: o tânără poliţistă, de numai 22 de ani, a fost promovată rapid după ce s-a implicat într-o relaţie amoroasă cu şeful ei.

Scandalul sexual s-a petrecut într-o secţie de poliţie din Capitală şi a fost relatat de Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, în emisiunea „Talk B1‟, difuzată pe B1 TV.

Acesta a povestit că a primit o scrisoare pe adresa sindicatului, în care se descria acest caz. Tânăra poliţistă se numeşte Alina şi face parte din promoţia 2012. Mai mult, în scrisoare se relata faptul că, pentru ca Alina să fie promovată, un alt agent, cu o experienţă de 20 de ani,  a fost forţat să-şi semneze retrogradarea.

„Din informaţiile pe care le am, cred că imediat vor apărea şi alte cazuri. Am primit o scrisoare pe adresa noastră de sindicat, despre un caz de la o secţie de poliţie din Bucureşti, în care se spune aşa: Subordonaţii nu sunt promovaţi pe criterii de perfomanţă, ci pe criterii sexuale. O tânără din promoţia 2012, la scurt timp după repartizarea la secţie a început o relaţie amoroasă cu şeful compartimentului respectiv, care a dus la divorţul acestuia de soţie dar şi la numirea în cadrul departamentului de proximitate a agentei X în timpul când aceasta încă se afla sub tutelă şi nu avea dreptul legal, aspecte care au fost acoperite şi de şeful Biroului de ordine publică a secţiei X. Acest abuz s-a făcut cu ajutorul comandatului secţiei şi şefului biroului de ordine publică, care au determinat prin diverse mijloace un poliţist competent cu peste 20 de ani de experienţă în MAI să-şi semneze retrogradare pentru a-i face loc poliţistei Alina”, a relatat Iulian Surugiu.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie a mai spus că în aceeaşi secţie de poliţie din Capitală a avut loc un alt caz similar. Acesta a explicat că a fost informat despre o altă tânără, prietenă cu Alina, care îi va lua locul unui poliţist care urmează să fie retrogadat fără niciun temei.

 „Nu ai încotro, te trece în stradă, te bagă într-o cercetare prealabilă, găseşte trei hârtii şi începe calvarul. Va trebui ori să te internezi, să te pensionezi ori să pleci în stradă”, a mai spus Iulian Surugiu.

“Ar fi bine ca aceste controale să nu fie făcute de aceiaşi oameni care merg şi stau la discuţii şi la băute”, a declarat, pentru Adevărul, Surgiu.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, a mai spus pentru “Adevărul” că în poliţie  există o mare presiune din partea şefilor asupra unor  agenţi de poliţie şi că  multe astfel de poveşti rămân îngropate. Surugiu a punctat referitor la scandalul de la IPJ Olt că  nu este unul singular, susţinând că a primit o scrisoare pe adresa sindicatului  în care este descris cazul  unei tinere  poliţiste, de numai 22 de ani, de la o secţie de poliţie din Capitală, promovată rapid după ce s-ar fi  implicat într-o relaţie amoroasă cu şeful ei.

Iulian Surgiu a declarat că nu doreşte să dea date concrete  în acest caz şi că lasă organele de cercetare să-şi facă treaba aşa cum trebuie. “Într-adevăr, două adolescente care au fost promoţia 2012 au fost promovate şi au ajuns în birouri. Cu siguranţă, există o mare presiune asupra agenţilor de poliţie din partea unor şefi, însă astfel de poveşti rămân îngropate”, a precizat Surugiu.

Referitor la controalele dispuse de Radu Stroe,  ministrul Afacerilor Interne,  la inspectoratele de Poliţie din ţară,  Surugiu susţine că este o iniţiativă foarte bună, dar că “ar fi bine dacă aceste controale ar fi făcute de alţi oameni, nu de cei care fac asta de  10-12 ani şi care merg acolo doar pentru a sta la băute şi la discuţii”.
 

scrisoare
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite