O statuie a lui George Enescu va fi dezvelită duminică în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O statuie a lui George Enescu va fi inaugurată duminică în Bucureşti FOTO Adevărul
O statuie a lui George Enescu va fi inaugurată duminică în Bucureşti FOTO Adevărul

O statuie a lui George Enescu va fi dezvelită duminică în Capitală, în contextul deschiderii oficiale a ediţiei de anul acesta a festivalului internaţional care poartă numele marelui compozitor român.

Evenimentul de inaugurare a monumentului va avea loc la intersecţia străzilor George Enescu - bulevardul Gheorghe Magheru, duminică, începând cu ora 18.30, la eveniment urmând a fi prezent şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Monumentul a fost donat municipalităţii de familia sculptorului Constantin Baraschi.

Cea de-a 21-a ediţie a Festivalului „George Enescu” se va desfăşura între 1 şi 28 septembrie, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. Festivalul aduce pe scenele româneşti unii dintre cei mai mari artişti ai momentului, de la pianistul şi dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiş oriunde în lume - Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Festivalul Internaţional „George Enescu” este cel mai important eveniment cultural internaţional organizat de România şi un mix cultural unic în lume, prin interpretarea lucrărilor lui George Enescu de orchestre celebre la nivel internaţional, alături de alţi compozitori din patrimoniul universal.

Potrivit organizatorilor, Festivalul „George Enescu” este în acest moment un brand cultural de ţară. Din acest motiv, cu această ediţie, festivalul transformă prin magia sa Capitala într-un Bucureşti Creativ: prin happening-uri, lucrări de arte plastice şi decor urban, expoziţii, concerte în spaţii publice, unele organizate de echipa evenimentului sau cu sprijinul lui, iar altele asumate de companii, organizaţii neguvernamentale şi artişti care au acceptat să intre în acest proiect.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite