O româncă a murit în sala de aşteptare a unui spital din Spania: 12 ore a stat la Urgenţe fără să fie băgată în seamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Ubeda FOTO  digitalsevilla.com
Spitalul Ubeda FOTO  digitalsevilla.com

Aurelia Doina, o femeie în vârstă de 64 de ani de origine română, a murit la Spitalul public San Juan de la Cruz din localitatea Úbeda, Spania, după mai multe ore în care nu a primit asistenţă medicală.

Surse din spital au precizat pentru El Mundo că faptele au avut loc pe 21 decembrie când femeia a ajuns la Urgenţă în stare "destul de gravă" la recomandarea medicului din Quesada, unde locuia. 

Femeia a ajuns la spital însoţită de o angajată a unui azil de bătrâni şi, după ce a fost înregistrată, a ajuns la infirmerie. 

Cum Aurelia Doina a ajuns însoţită, nu a fost activat protocolul pe care spitalul îl impune la internarea unui pacient care are nevoie de însoţitor, potrivit surselor din spital. 

La spital, femeia a fost consultată şi după ora 14.00 a rămas pe o targă în sala de aşteptare, de unde a fost chemată de mai multe ori, dar cum nu era capabilă să răspundă, personalul spitalului a crezut că a plecat. Însoţitoarea ei nu se afla cu ea.

La ora 22.00 a avut loc un schimb de tură şi în jurul orei 2.00 un medic a întrebat cine e femeia pe care a văzut-o respirând cu dificultate.

Când au verificat, şi-au dat seama că murise. Atunci, au luat legătura cu familia şi autorităţile, care au deschis o anchetă. De asemenea, spitalul va face şi o anchetă internă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite