O reţea de proxenetism organizată de români a fost desfiinţată în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O reţea de proxenetism organizată de români a fost desfiinţată în Franţa. FOTO: Arhivă Adevărul.
O reţea de proxenetism organizată de români a fost desfiinţată în Franţa. FOTO: Arhivă Adevărul.

Şase persoane suspectate că ar conduce o reţea de proxenetism, în care 15 tinere românce erau obligate să se prostitueze în sud-vestul Franţei, la Toulouse, au fost arestate, vineri, potrivit unor surse din poliţie, anunţă AFP.

Reţeaua de proxenetism este considerată a fi o ramură în cadrul unei organizaţii criminale mult mai extinse din România, care a reuşit să se răspândească în mai multe ţări din Europa precum Italia, Portugalia sau Marea Britanie.

Suspecţii reţinuţi sunt patru bărbaţi şi două femei. Aceştia au fost arestaţi în decursul a două intervenţii organizate de poliţia franceză într-o tabără de romi aflată la nord de Toulouse.

În prezent, cei şase se află în custodia poliţiei.

În cadrul anchetei, poliţia a întocmit traseul prin care inculpaţii aduceau prostituatele în Franţa, precum şi modul în care banii erau trimişi către persoane din România.

Alte şase persoane, prezentate de un procuror francez ca fiind „vioara a doua” au fost iniţial arestate, dar ulterior poliţiştii au decis să le elibereze.


Citeşte şi:

Şase persoane acuzate de proxenetism şi trafic de minori au fost duse la sediul DIICOT

Procurorii DIICOT-Craiova şi poliţiştii din cadrul  B.C.C.O au efectuat în această dimineaţă 14 percheziţii domiciliare la locuinţele unor suspecţi de trafic de persoane şi de minori, proxenetism şi fals material în înscrisuri oficiale.

Românul acuzat că şi-a ucis soţia şi fiul în SUA spune că-şi suspecta consoarta de prostituţie

Camil Mătase, bărbatul acuzat că şi-ar fi ucis soţia şi unul dintre fii într-un oraş din Statele Unite ale Americii, ar fi recurs la acest gest după ce a început să aibă suspiciuni că aceasta ar fi intrat într-un anturaj cu persoane care se ocupau de trafic de droguri şi proxenetism.

Averea făcută de un apropiat al clanului Corduneanu din proxenetism. Seducea copile din centrele de plasament şi la plasa la hoteluri

Un apropiat al clanului interlop Corduneanu a fost arestat pentru 29 de zile după ce, din 2011, a racolat mai multe adolescente orfane pe care le-a pus să se prostitueze. Individul ar fi câştigat câteva zeci de mii de euro din această afacere.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite