O profesoară de la Şcoala Postliceală Sanitară „Fundeni“ şi şase eleve, reţinute pentru mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O profesoară de la Şcoala Postliceală Sanitară „Fundeni“ a fost reţinută pentru mită   FOTO Adevărul
O profesoară de la Şcoala Postliceală Sanitară „Fundeni“ a fost reţinută pentru mită   FOTO Adevărul

O profesoară de la Şcoala Postliceală Sanitară „Fundeni“ din Bucureşti a fost reţinută după ce ar fi cerut şi primit peste 12.000 de lei de la elevele clasei la care era dirigintă, pentru ca acestea să promoveze un examen. Potrivit prpcurorilor, aceeaşi măsură a fost fostă şi în cazul a şase eleve.

Profesoara Mariana Andriescu a fost reţinută joi, pentru luare de mită, şi va fi prezentată Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, au precizat, vineri, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei, citaţi de Mediafax.

Alături de ea, au fost reţinute Margareta Nela Mircea, Ginuţa Zuluf, Carmen Gabriela Tone, Marina Liliana Şerban, Andreea Roşu Gheorghiţa şi Emilia Negrilă, eleve în cadrul Şcolii Postliceale Sanitare „Fundeni“ cu vârste cuprinse între 31 şi 44 de ani.

Care sunt acuzele procurorilor

Acestea sunt cercetate pentru dare de mită, în scopul promovării examenului de certificare a calificării profesionale a absolvenţilor din învăţământul postliceal - sesiunea august 2013, potrivit surselor citate.

Procurorii mai spun că, la începutul lunii august 2013, în calitate de membru evaluator într-o subcomisie constituită pentru examenul de certificare a calificării profesionale a absolvenţilor din învăţământul postliceal din Centrul de examen de la Şcoala Postliceală Sanitară „Fundeni“ profesoara a pretins şi primit 1.300 de lei de la o parte dintre elevele clasei la care era dirigintă, pentru a le pune la dispoziţie câte un subiect pe care acestea să-l susţină la proba practică, indiferent de subiectul extras.

Costica Vărzaru, directoarea de la Bolintineanu, arestată pe 3 iulie

Pe 3 iulie 2013, directoarea Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală, anchetată pentru fraudă la examenul de bacalaureat, a fost arestată preventiv, pentru 29 de zile. Anchetatorii au decis zilele trecute cercetarea ei în libertate.

Potrivit procurorilor, Costica Vărzaru, a fost trimisă în judecată, la 23 august, în dosarul fraudei de la bacalaureat, alături de vicepreşedinta comisiei de examen, o membră a comitetului de părinţi şi secretara liceului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au trimis-o în judecată, în stare de arest, pe Costica Vărzaru, pentru trafic de influenţă şi instigare la tentativă la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite