O navă sub pavilionul R. Moldova a naufragiat în zona portului Soci

O navă sub pavilionul R. Moldova a naufragiat în zona portului Soci

Rapidele circulă pe Dunăre în condiţii de vizibilitate redusă

O navă sub pavilion moldovean, care transporta combustibil, a eşuat pe o plajă în urma unei furtuni care a lovit ieri oraşul Soci, a declarat directorul adjunct al portului Soci, Simon Mamaladze, relatează RIA Novosti.

"Nava a eşuat pe coastă, dar echipajul - 13 persoane - a fost salvat", a spus el.

Nava Aras-1 a fost aruncată de valuri pe o plajă a oraşului. Cisternele sale conţineau circa 37 de tone de petrol, dar nu a fost semnalată nicio scurgere.

"Nu s-a produs o scurgere de combustibil până în prezent. Acum rezolvăm problema pompării motorinei cu ajutorul unei macarale pe apă. Carena navei este subţire ca o foaie. În Rusia, nu am fi permis unui vas în asemenea stare să călătorească", a precizat Nikolai Şustov, un purtător de cuvânt al ministerului regional pentru Situaţii de Urgenţă.

Furtuna din Marea Neagră s-a produs la patru zile după cea care a avariat serios, la 16 decembrie, portul Soci.

Potrivit estimărilor autorităţilor ruse, nava sub pavilion moldovean era în serviciu de 30 de ani şi vechimea sa este principala cauză a naufragiului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: