FOTO Adolescenta în vârstă de 14 ani, dispărută duminică de acasă, a fost găsită într-un autobuz care se deplasa pe ruta Braşov - Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Dumitru, adolescenta în vârstă de 14 ani din Capitală, dispărută de acasă duminică după-amiază, a fost găsită luni seară de ofiţeri ai Poliţiei Române, aceasta fiind într-un autobuz care se deplasa pe ruta Braşov-Piatra Neamţ. Înainte să plece de acasă, fata a lăsat un mesaj prin care le-a spus părinţilor că s-a săturat de şcoală şi vrea să îşi refacă viaţa.

UPDATE Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a emis un comunicat în care a adus precizări în ceea ce priveşte cazul adolescentei de 14 ani, Alexandra Dumitru, dispărută duminică după-amiază, dar găsită luni de autorităţi.

„În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, minora a fost identificată într-un mijloc de transport în comun. Cu sprijinul colegilor de la I.P.J. Bacău, aceasta a fost gasită într-un mijloc de transport în comun, ce se deplasa pe ruta Braşov – Piatra Neamţ, în comuna Balcani.

În prezent, minora sa află în custodia poliţiei şi urmează a fi încredinţată părinţilor. Din primele verficări s-a stabilit faptul că aceasta nu a fost victima vreunei infracţiuni”, precizează comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.

De asemenea, a fost subliniat şi faptul că „Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 Bucureşti”.

UPDATE Ofiţeri ai Poliţiei Române au depistat-o, luni seară, pe Alexandra Dumitru, în apropiere de Piatra Neamţ. Potrivit unor surse apropiate anchetei, adolescenta se îndrepta de la Bacău spre Piatra Neamţ, fiind într-un autocar.

La fel ca în cazul Iuliei Ionescu, eleva de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Capitală care a fugit de acasă pe 12 februarie, fiind găsită în data de 15 februarie, a fost convocată o celulă de criză pentru a-i da de urmă Alexandrei Dumitru, bucureşteanca în vârstă de 14 ani care a dispărut duminică după-amiază.

UPDATE: Cosmina Simean, Director General al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Municipiului Bucureşti a explicat pentru adevarul.ro că părinţii trebuie să petreacă mult timp alături de copii în special în perioada adolescenţei când au nevoie de susţinere. "Lipsa de supraveghere a părinţilor poate duce la astfel de situaţii. Un copil adolescent e ca o bombă cu ceas, trebuie supravegheat", a spus Simean.


Potrivit anchetatorilor, duminică, în jurul orei 17.30, profitând de neatenţia părinţilor, tânăra ar fi plecat de acasă şi nu s-a mai întors nici până în prezent. 

„Fiica noastră a plecat ieri de acasă, pe neaşteptate. Ne-a lăsat un bilet în care spune că s-a săturat de şcoală, ăsta pare să fie motivul pentru care a plecat. Este doar în clasa a şaptea”, a povestit pentru adevarul.ro şi mama fetei. 

Aceasta s-a declarat surprinsă de gestul fiicei ei. „Nu-mi vine să cred că ni se întâmplă aşa ceva. Alexandra nu este genul de copil care să fugă de acasă. Eu bănuiesc că nu a plecat singură, sunt convinsă că a fost însoţită de cineva, nu ştiu dacă este vreun prieten, dar cu siguranţă nu a plecat din proprie iniţiativă. A fost văzută acum două ore în Moeciu. Toţi o caută, dar nu o mai găsesc. Suntem disperaţi”, a povestit femeia. 

image

Spre deosebire de părinţii Iuliei Ionescu, părinţii Alexandrei nu sunt despărţiti. „Probabil din cauza sistemului acestuia şi a stresului de zi de zi, de-aia a plecat”, mai spune mama. 

Părinţii fetei au precizat pentru adevarul.ro că aceasta a fugit pe geam, în timp ce ei dormeau. În plus, tânăra şi-a luat telefoanele cu ea, însă nu a răspuns deloc la apelurile primite din partea apropiaţilor.

Mai mult, părinţii au spus că Alexandra şi-a luat din casă bani.

Ieri la prânz, adolescenta a postat pe contul de Facebook un mesaj în care scria „Adio”.

Alexandra Dumitru are 14 ani, 1,60 metri, 57 de kilograme, păr castaniu, drept, lung şi tenul deschis la culoare. 

În momentul în care a plecat de acasă, tânăra era îmbrăcată cu geacă imitaţie de piele de culoare gri, colanţi gri, pantofi sport  din pânză albaştri.

Persoanele care pot oferi informaţii despre minoră sunt rugate să apeleze numărul de urgenţă 112, ori 116.000 (numărul unic pentru sesizarea copiilor dispăruţi) sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie. 

Citeşte şi:

Psihologul Bogdan Lucaciu, despre cazul Iuliei Ionescu: „Este o poveste de mică patologie, care trece“. Ce le recomandă părinţilor  Psihologul clinician şi psihoterapeut Bogdan Lucaciu crede că problemele întâmpinate de Iulia Ionescu, adolescenta din Bucureşti care a fugit la mânăstire stârnind o agitaţie naţională, sunt tipice vârstei. Cu toate acestea, îndeamnă părinţii să aibă mai multă încredere în copiii lor.

Adolescenţa - vârsta schimbărilor profunde şi a riscurilor inevitabile Dezbaterile despre acţiuni şi întâmplări ale adolescenţilor, în spaţiul public, dovedesc, de multe ori, o necunoaştere a vârstei adolescenţei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite