O grupare care ar fi racolat tinere, inclusiv minore, pentru a le obliga să se prostitueze, destructurată de DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O grupare specializată în trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, violare de domiciliu şi lipsire de libertate a fost destructurată de procurori DIICOT şi poliţişti, care au făcut, miercuri, 12 percheziţii domiciliare în Bucureşti, Dâmboviţa şi Călăraşi. Suspecţii ar fi racolat tinere, unele minore, pentru a le obliga să se prostitueze. În urma percheziţiilor, 12 persoane vor fi audiate.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au făcut, miercuri, 12 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţele Dâmboviţa şi Călăraşi, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism, violare de domiciliu şi lipsire de libertate.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii februarie 2018, un număr de 6 suspecţi au constituit un grup infracţional organizat, la care, în perioada august 2018 - aprilie 2019, au aderat alţi 5 suspecţi, cu scopul de a comite infracţiuni de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Sub coordonarea liderului grupării, membrii grupului au recrutat mai multe tinere, minore şi majore, cu scopul de a le exploata sexual, prin obligare la practicarea prostituţiei, le-au adăpostit în apartamente închiriate în Bucureşti şi le-au înlesnit acestora activitatea de prostituţie, prin gestionarea unor conturi pe site-uri de profil, obţinând sume de bani de pe urma practicării prostituţiei.

12 persoane audiate în urma percheziţiilor

De asemenea, în luna mai 2018, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se afla o persoană vătămată minoră, liderul grupării a recrutat-o pe aceasta cu scopul de a o exploata sexual, iar în perioada mai 2018 - 19 septembrie 2018, a adăpostit-o pe victimă în apartamente situate în zona Dristor şi în zona Unirii din municipiul Bucureşti.

În 26 septembrie 2018, în jurul orei 23.30, liderul grupului şi alte persoane au pătruns, fără drept, distrugând mânerul uşii de acces, într-un apartament situat în Sectorul 2, unde locuia victima minoră împreună cu alte două persoane vătămate majore.

„S-a reţinut faptul că membrii grupului au lovit-o, în zona capului, cu un pistol, pe una dintre persoanele vătămate majore, iar pe victima minoră au luat-o cu forţa şi au introdus-o intr-o dubă transportând-o spre o locaţie în care a fost lipsită de libertate. Scopul urmărit de către liderul grupului, prin comiterea acestui gen de fapte, a fost acela de a o recupera pe minoră, în vederea continuării exploatării acesteia prin obligarea la practicarea prostituţiei", arată DIICOT.

La percheziţii au fost găsite şi ridicate trei pistoale tip airsoft utilizate de suspecţi pentru intimidarea victimelor si persoanelor cu care se aflau in conflict, arme albe tip macete, cuţite si bastoane telescopice. La sediul DIICOT-Structura Centrală au fost aduse, pentru audieri, 12 persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite