O fetiţă de şase săptămâni din Suceava, suspectă de COVID-19, în stare gravă la Terapie Intensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

O fetiţă de numai o lună şi jumătate din Suceava, suspectat de COVID-19, după ce a ieşit pozitiv la testul rapid, a fost transferată în stare gravă, luni dimineaţă, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

„Maşina de neonatologie a SMURD Iaşi a efectuat această misiune cu un transfer al unei fetiţe de o lună, în categoria de nou născuţi, care a necesitat incubator şi ventilator de neonatologie. Un copil la care există suspiciunea de infecţie cu SARS-CoV-2, testul rapid fiind pozitiv, având manifestări severe ale insuficienţei respiratorii acute. Copilul a fost adus în ATI la Spitalul Sfânta Maria pentru tratamentul de specialitate”, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD, pentru Digi24.

Fetiţa de numai şase săptămâni este cel mai tânăr pacient care ajunge în secţia de terapie intensivă a Spitalului pentru Copii din Iaşi cu probleme de sănătate asociate COVID. La „Sfânta Maria” sunt în prezent şase copii infectaţi cu coronavirus, dintre care trei la ATI, potrivit sursei citate.

De altfel, luna trecută un bebeluş de doar 4 luni a fost ucis de noul coronavirus. Copilul prezenta mai multe comorbidităţi accentuate, potrivit reprezentanţilor Grupului de Comunicare Strategică.

GCS a publicat luni noile date oficiale legate de epidemia de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost depistate 3.826 cazuri noi şi s-au înregistrat 138 decese. 1.251 de persoane se află internate la ATI şi doar 9.785 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

Incidenţa cumulată a cazurilor în judeţul Iaşi, în ultimele 14 zile este, de 3,32 la mia de locuitori.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite