O fetiţă a murit la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Capitală după ce a fost plimbată între spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un copil a fost plimbat între spitale FOTO Adevărul
Un copil a fost plimbat între spitale FOTO Adevărul

Parchetul General a deschis o anchetă penală după ce o fetiţă a murit, fiind plimbată între mai multe spitale. Iniţial, fetiţa a fost diagnosticată cu „faringoamigdalită acută”. Micuţa a murit la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

Cercetările în acest caz vor fi făcute pentru ucidere din culpă, la dosar fiind în prezent doar copii ale documentelor medicale, urmând ca pe parcursul anchetei sa fie ridicate şi originalele. În perioada următoare, anchetatorii vor stabili şi ce persoane vor fi audiate în acest caz, arată News.ro.

Potrivit digi24.ro, fetiţa, de un an şi şapte luni, a fost plimbată pe la mai multe unităţi sanitare. Parchetul General s-a autosesizat după ce copilul a murit duminică în Spitalul Victor Babeş.


Concret, micuţa s-a simţit rău încă de vineri seara, părinţii mergând cu ea la Spitalul Marie Curie din Capitală. Pentru că aveau foarte mult de aşteptat, au decis să meargă la un spital privat, unde fetiţa a primit antitermice.

Ulterior, micuţa s-a simţit rău şi părinţii au mers cu ea la medicul de familie care i-a trimis la Spitalul Victor Babeş. În ciuda faptului că medicii, care i-au administrat glucoză fetiţei, le-au recomandat internarea copilului în spital, părinţii au refuzat, motivând că sunt condiţii mizere.

La o oră după refuz, s-au întors cu copilul în spital, pentru că starea acestuia se agravase, notează sursa citată. Fetiţa a murit la scurt timp.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite