Femeia înjunghiată de fostul soţ într-o grădiniţă privată din Bucureşti a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia de 38 de ani înjunghiată, vineri, într-o grădiniţă privată din Sectorul 2 al Capitalei, de fostul soţ, a murit la Spitalul Floreasca din Capitală. În ciuda eforturilor depuse de medici, aceştia nu au putut să salveze victima, care avea plăgi înjunghiate la nivelul toracelui.

UPDATE 22.20 Bărbatul care şi-a înjunghiat mortal fosta soţie, directoare a unei grădiniţe private din Capitală, a fost reţinut vineri seară pentru 24 de ore, el urmând să fie prezentat sâmbătă instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

UPDATE 15.30 Potrivit medicilor, femeia nu a putut fi salvată. Aceasta a murit pe masa de operaţie.


UPDATE 14.56 Agresorul va fi preluat de Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei.

UPDATE 14.11 Potrivit unor surse judiciare citate de news.ro, victima, Nicoleta Botan, ar fi avut numeroase conflicte cu fostul ei soţ, Marius Cristian Botan, motiv pentru care ea obţinuse în instanţă, un ordin de restricţie pe numele său. Ca urmare, bărbatul fusese evacuat din casă şi nu se putea apropia la o distanţă mai mare de 200 de metri atât faţă de fosta soţie, cât şi faţă de cei doi copii ai lor. 

UPDATE 13.15 „Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul de Urgenţă Floreasca, este în sala de operaţie. Starea ei este foarte gravă, a fost şi în stop cardiorespirator, are plagă înjunghiată la nivelul toracelui”, a declarat, pentru „Adevărul”, medicul Bogdan Opriţa.

NICOLETA BOTAN

   

Din spusele anchetatorilor, femeia ar fi fost înjunghiată în curtea grădiniţei private a cărei directoare era. Potrivit surselor judiciare, fostul soţ al femeii avea un ordin de restricţie pe care nu l-ar fi respectat.

„Există atacatori necunoscuţi care sub diferite pretexte folosesc înjunghierea precum în cazul tâlhăriilor sau chiar violului. Dar există şi o categorie de agresori mult mai mare, care sunt cunoscuţi victimelor, în cele mai multe cazuri bărbaţi care acţionează în mod impulsiv, premeditat, răzbunător, încălcând orice normă, înjunghiind victima, rezultând leziuni care pun în pericol integritatea fizică şi viaţa partenerelor sau soţiilor, chiar foste partenere/soţii. Conflictele între parteneri, de diferită natură în cele mai multe cazuri sunt cunoscute, ameninţările sunt exprimate direct şi repetate. Sunt vechi. Asta înseamnă că violenţa verbală şi fizică, şantajul, amenintările nu apar din senin”, a explicat, pentru „Adevărul”, psihologul Mihai Copăceanu.

Femeile nu au curaj să depună plângere împotriva agresorilor

„Unde se greşeşte în minimalizarea acestor acte, în convingerea persoanelor că în ciuda antecedentelor nu există un risc vital. Sesizarea autorităţilor şi intervenţia de urgenţă este obligatorie chiar şi în cazul relaţiilor de familie. În multe cazuri vorbim de tulburări de personalitate, de abuz de substanţe, incapacitate de control al impulsurilor şi de o puternică dorinţă de răzbunare. Iar cei din jur, atunci când evenimentele sunt publice, au obligaţia de reacţiona, de a opri o crimă. Ori la capitolul reacţie civică sunt extrem de deficitari <nu e treaba noastră, nu ne băgăm>”, a completat specialistul. 

Experţii arată că violenţa domestică a atins cote alarmante în România. „Este regretabil ceea ce s-a întâmplat. Este foarte important să ştim dacă victima a depus plângere la poliţie şi dacă a făcut demersurile pentru a obţine un ordin de restricţie pentru a-l ţine la distanţă pe agresor. Este o problemă generală faptul că în România femeile nu au curaj să facă aceste demersuri, necesare, mai ales când este vorba de partenerii lor, de teamă că vor fi judecate de cei din jurul lor dar şi că vor provoca o reacţie şi mai violentă din partea agresorului. Chestiunea este cu atât mai dureroasă dacă cei doi parteneri au un copil“, a comentat, pentru „Adevărul”, directorul Asociaţiei „Necuvinte“, Simona Voicescu.

Atacatorul, audiat de poliţiştii de la Secţia 8

ISU Bucureşti-Ilfov arată că primul apel la 112 a fost făcut la ora 12.00, două echipaje SMURD fiind trimise la faţa locului pentru a o resuscita pe femeie.

Atacatorul este în mâinile poliţiei, fiind dus la Secţia 8 Poliţie pentru audieri. Cercetările au fost preluate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti şi Serviciul Omoruri.

Din primele informaţii, agresorul este chiar fostul soţ al femeii. Incidentul s-a petrecut în apropierea unei grădiniţe private din Capitală, după cum au declarat surse din Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru „Adevărul”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite