O femeie din Bucureşti a fost reţinută de poliţişti după ce a minţit un cetăţean englez, convingându-l să îi trimită aproximativ 35.000 de lire sterline

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Bucureşti a fost reţinută, miercuri, de poliţişti, după ce a minţit un bărbat, cetăţean englez, că are nevoie de bani pentru a merge în străinătate să se întâlnească, convingându-l, astfel, să-i trimită în repetate rânduri bani şi creându-i un prejudiciu de aproximativ 35.000 de lire sterline.

Poliţiştii spun că femeia şi-a creat diferite adrese de mail pentru a comunica cu bărbatul şi pentru a-i cere bani, în numele unor prietene ale ei care-i spuneau că ea se află în spital, iar ulterior că a murit şi că sunt necesari bani pentru succesiune, singura modalitate de recuperare a datoriilor.

Potrivit poliţiştilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în perioada august 2015 – aprilie 2016, femeia de 27 de ani ar fi vorbit cu un bărbat, cetăţean englez, prin intermediul internetului, cerându-i acestuia diverse sume de bani, sub pretextul că banii îi sunt necesari pentru călătoria în străinătate, pentru a se întâlni cu acesta. Ea a invocat unele probleme cu băncile, care necesitau rezolvare pentru a-i returna banii bărbatului şi care implicau cheltuieli suplimentare.

În urma cercetărilor, poliţiştii au descoperit că femeia şi-a făcut mai multe adrese de mail, dându-se drept prietene ale ei şi cerându-i bărbatului alte sume de ban.

„În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că bănuita a stabilit un întreg scenariu, a creat diferite adrese de mail, atribuindu-şi nume mincinoase, după care a comunicat cu persoana vătămată, susţinând că o contactează prietene ale bănuitei, deoarece ea se află în spital, aşa-zisele prietene urmând a restitui victimei sumele de bani datorate în numele ei, ulterior comunicându-i că femeia în cauză a decedat şi solicitându-i alte sume de bani, sub pretextul îndeplinirii procedurilor de succesiune, prezentată ca singura modalitate de a-şi recupera banii trimişi de-a lungul timpului <<decedatei>>”, susţin poliţiştii.

Prejudiciul creat cetăţeanului englez este de aproximativ 35.000 de lire sterline.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, femeia fiind în stare de reţinere, urmând a fi prezentată magistraţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite