O elevă din Harghita, internată în stare gravă, va susţine bacalaureatul în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O elevă din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, susţine examenul de bacalaureat într-un spital din Târgu Mureş, sub supravegherea unei comisii speciale, ea fiind internată în stare gravă.

Inspectorul şcolar Hodgyai Laszlo a declarat, luni, corespondentului Mediafax, că eleva, care a absolvit liceul la Odorheiu Secuiesc, a făcut cerere să fie examinată într-un spital din Târgu Mureş, unde se află internată în stare gravă, sănătatea nepermiţându-i externarea pentru susţinerea probelor examenului de bacalaureat.

El nu a făcut public care este boala de care suferă adolescenta.

"Situaţia ei a fost comunicată Ministerului Educaţiei Naţionale, care a aprobat ca eleva să fie examinată la probele de competenţe de o comisie de la Liceul Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc, unde a învăţat, probele scrise urmând să le susţină în faţa unor profesori din Târgu Mureş, delegaţi de Inspectoratul Şcolar Mureş”, a afirmat inspectorul Hodgyai.

Acesta a adăugat că nu sunt alte cazuri în judeţ care să necesite tratament special.

Un număr de 3.042 de elevi s-au înscris la prima sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Harghita.
Pentru desfăşurarea examenului de bacalaureat din acest an, în Harghita au fost înfiinţate 11 centre şi cinci subcomisii de examinare şi un centru de evaluare.

Potrivit inspectorului şcolar general Bartolf Hedwig, dintre aceştia 2.580 (80 la sută) sunt din promoţia acestui an, restul de 462 fiind din promoţiile anterioare. Majoritatea, respectiv 2.391 dintre cei înscrişi, au absolvit licee cu predare în limba maghiară şi doar 651 de candidaţi provin de la secţia română.

Procentul de promovabilitate la simularea examenului de bacalaureat în Harghita a fost de 21,45 la sută, cele mai slabe rezultate fiind obţinute la fizică şi matematică.

În 2012, în sesiunea de vară a bacalaureatului au promovat 30,84 la sută dintre elevii din Harghita, iar la sesiunea din toamnă au luat note de trecere 22,33 la sută.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite