O echipă a televiziunii austriece de stat ORF, atacată de jandarmi în timpul protestului de vineri, în Piaţa Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul revoltei violente care a izbucnit la protestul antiguvernamental de vineri seară din România, o echipă ORF aflată la Bucureşti a fost atacată de poliţie, potrivit informaţiei publicate pe site-ul televiziunii austriece de stat.

Jurnaliştii au fost agresaţi în momentul în care jandarmii au atacat protestatarii violenţi din apropierea lor. 

Corespondentul ORF, Ernst Gelegs, a transmis că un cameraman a fost bătut de jandarmi cu bastoanele. El a scăpat de agresiune doar în momentul în care le-a strigat de mai multe ori jandarmilor că este cameraman. 

"El şi-a revenit", potrivit lui Gelegs. "Corespondentul ORF a fost şi el atacat. A fost împins la perete de un jandarm cu scut", se arată în articolul publicat pe site-ul televiziunii OE24.at. 

Directorul-general Andreas Wrabetz este indignat, precizează articolul. "Echipa ORF era uşor de recunoscut dintre violenţele demonstranţilor. Într-o ţară din Uniunea Europeană este de aşteptat ca o unitate specială să nu recurgă la forţă brută împotriva reprezentanţilor mass-media care se află în exercitarea liberă a activităţii jurnalistice", se plânge Wrabetz. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite