UPDATE O delegaţie a Comisiei de la Veneţia, în România. Tudorel Toader: „Comisia este în misiune de evaluare”

UPDATE O delegaţie a Comisiei de la Veneţia, în România. Tudorel Toader: „Comisia este în misiune de evaluare”

Delegaţia va discuta cu mai mulţi oficiali români FOTO Adevărul

O delegaţie a Comisiei de la Veneţia se află în aceste zile în România, pentru a discuta cu mai mulţi oficiali români pe marginea justiţiei de la noi din ţară.

UPDATE „Comisia este în misiune de evaluare, discuţiile s-au purtat asupra proiectelor de lege privind justiţia. Proiectele au fost trimise în Guvern, parlamentul le-a mai adăugat şi alte modificări, acum sunt la Curtea Constituţională care le va dezbate pe 17 septembrie. Au fost multe întrebări referitoare la cele două proiecte de lege”, a spus Tudorel Toader. 
 
Concret, prima discuţie a echipei are loc în aceste momente cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader. Specialiştii au în vedere o discuţie pe marginea codurilor penale. 
 
Ulterior, aceştia vor avea o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu membri Consiliului Superior al Magistraturii.
 
În cursul zilei de vineri, aceştia se vor întâlni cu reprezentanţi ai Curţii Supreme, Parchetului General, DIICOT şi DNA. 
 
Consiliul Europei a făcut un apel la oficialii români pentru a încetini elaborarea Codurilor penale care, în opinia lor, merge pe repede înainte şi pune în pericol independenţa justiţiei. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: