Nunţile şi botezurile rămân interzise în următoarele 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Pixabay
FOTO Pixabay

Autorităţile au decis, miercuri, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), ce restricţii şi măsuri care se vor aplica în contextul valului 5 al pandemiei de COVID-19 din România.

Între altele se menţine interdicţia de organizare a unor evenimente private precum nunţi, botezuri, mese festive şi altele asemenea.

Măsura a fost luată iniţial în luna octombrie a anului trecut prin Hotărârea Guvernului nr. 1.130 din 22 octombrie 2021. „Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de (...) evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive şi altele asemenea)”, se arăta, între altele, în documentul guvernamental. 

„Practic, aceasta măsură a fost menţinută prin documentul adoptat miercuri de Guvern pentru prelungirea stării de alertă” au declarat surse din Ministerul Afacerilor Interne. 

Reamintim că Guvernul a mai decis că de sâmbătă este obligatorie purtarea măştii chirurgicale sau tip FFP2 în toate spaţiile publice închise şi deschise, cu unele excepţii. Drept urmare, măştile textile nu vor mai fi acceptate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite