Numitul Oprea Gabriel a dezertat fiind apărat de dezertori

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu nici trei luni înainte de încheierea mandatului, senatorii României i-au mai sfidat o dată pe alegătorii lor. Pe cetăţenii care acum patru ani au avut naivitatea de a le acorda votul , crezând că alegerea în sistem uninominal îi va responsabiliza. Ii va face mai morali, mai puţin ticăloşi.

Nici vorbă despre aşa ceva. Inşii aceştia, bărbaţi şi femei, aparent oameni ca noi, în fapt nişte hiene care s-au îmbuibat pe seama noastră, care şi-au folosit mandatul exclusiv în interes propriu, spre a-şi acorda privilegii, pensii speciale, acareturi şi a hămăi neinteligibil de la tribuna Parlamentului au devenit încă şi mai ticăloşi. Majoritatea dintre ei, în frunte cu preşedintele Senatului, tot mai puţin respirabilul, cadavrul politic supradimensionat Călin Popescu-Tăriceanu, şi-au dat luni încă o dată măsura nemerniciei. Atunci când nu au încuviinţat începerea urmăririi penale cerută de DNA în cazul numitului Oprea Gabriel. Sub-omul, laşul, care are ar trebui să îl aibă pe conştiinţă, în cazul în care ar poseda aşa ceva, pe tânărul poliţist Bogdan Gigină.

Numitul Oprea Gabriel, hoţ dovedit, vinovat de furt intelectual, nu are curajul de a se prezenta în faţa justiţiei spre a se stabili dacă e vinovat sau nu de respectiva moarte. Iar laşitatea îi este ocrotită de majoritatea senatorilor.

Când te gândeşti că laşul acesta, pe drept cuvânt cu dispreţ supranumit generalul Izmană, a fost în ultimii ani ministru al Apărării (fiindcă aşa a vrut Traian Băsescu care l-a tot reevaluat), ministru de Interne (cu acceptul şi iscălitura altui mega-plagiator pe nume Ponta Victor) şi a întinat prin asta haina militară eşti încercat deopotrivă de dezgust şi teamă. Nu poţi să nu întrebi cum s-ar fi descurcat infractorul Oprea, ajuns general cu patru stele şi înalt demnitar, în caz de forţă majoră, în caz de mare primejdie pentru ţară? Sunt convins că ar fi stat ascuns în birouri ca un şobolan sau ar fi dezertat. Având grijă să îşi umple valiza de izmene.

Oricum, Oprea Gabriel este un dezertor. A fugit de lege, apărat de inşi de acelaşi calibru moral, de la întâlnirea cu justiţia. A fugit fiindcă a fost apărat tot de dezertori.

Pe unul dintre ei, pe traseistul, pe dezgustătorul pesedist cu numele de Nicolicea Eugen l-am auzit spunând că imunitatea trebuie respectată fiindcă este constituţională. Sfidarea lui şi a altora ca el, tot pesedişti, dar şi din alte partide este incomensurabilă.

Portretul numitului Oprea Gabriel ar trebui pus în viitoarea ediţie a DEX-ului spre a ilustra cuvântul dezertor. La fel cum ar putea fi foarte bine inserată la acelaşi articol de dicţionar o poză de grup cu parlamentarii de aceeaşi teapă care merită tot oprobriul public. Dispreţ şi nimic mai mult. Nici măcar o amărâtă de cană cu apă. Sau o lumânare la căpătâi în clipa în care le va veni momentul.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite