Numele lui Marian Mândroc apare în dosarul fostului şef al DGIPI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numele lui Marian Mândroc apare în dosarul fostului şef al DGIPI, Cornel Şerban, procurorii arătând că acesta l-ar fi sunat pe denunţătorul de la DNA pentru a-i transmite că Şerban vrea să îl întâlnească, transmite NewsIn.

Potrivit referatului pentru propunerea de arestare făcut de procurori, ofiţerul Ion Motoc a declarat că a fost contactat telefonic, în data de 16 decembrie 2008, de către ofiţerul DGA, Petru Pitcovici, care l-a invitat la o discuţie în biroul fostului şef al DGIPI, Cornel Şerban, dar Motoc a refuzat.

Drept urmare, Pitcovici i-a spus că va veni la sediul DNA. Când s-au întâlnit, Pitcovici i-a cerut lui Motoc informaţii legate de dosarul în care este cercetat Popoviciu, insistând ca ofiţerul DNA să-i spună ce procuror se ocupă de dosarul omului de afaceri. Imediat după întâlnirea cu ofiţerul DGA, Motoc a făcut denunţul, se arată în referatul DNA.  

În data de 17 decembrie 2008, Ion Motoc a fost contactat de Marian Mândroc, "un prieten comun", care i-a comunicat că şeful de la DGIPI, Cornel Şerban, "doreşte să-l vadă pentru a discuta ceva".

Procurorii nu dau detalii despre Marian Mândroc şi nici nu precizează dacă acesta este ataşatul de interne al României la Roma.

În continuare, arată procurorii, Motoc l-a contactat pe Şerban şi au stabilit, de comun acord, să se întâlnească, a doua zi, cu ofiţerul DGA, Petru Pitcovici, la restaurantul "Codrii Cosminului".

În ziua de 18 decembrie 2008, la restaurant, Cornel Şerban i se adresează lui Ion Motoc astfel: "Mă interersează o chestie. Nu ştiu dacă ţi-a zis ceva...(Pitcovici, care era prezent - n.n)".

Procurorii arată, în referat, că Şerban i-a spus lui Motoc că Popoviciu l-a ajutat dezinteresat şi că interesul său nu este foarte mare.

Potrivit procurorilor, discuţiile purtate la restaurant au vizat dosarul în care omul de afaceri Popoviciu şi fostul rector, Ion Alecu, erau cercetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie. În acest context, arată procurorii, Cornel Şerban ar fi încercat să-i demonstreze lui Ion Motoc că Popoviciu nu este vinovat. "Eu îţi spun ce zice omul", i-ar fi spus Şerban, ofiţerului DNA. Şi ofiţerul DGA, Petru Pitcovici, l-a susţinut pe Gabriel Popoviciu, "ambii inculpaţi sugerându-i lui Ion Motoc ce paşi să facă în continuare".

Numai că Pitcovici şi Şerban nu ştiau că Motoc este delegat în cauza care-i privea pe Alecu şi Popoviciu. "I-au spus că trebuie să lucreze în dosar, nu să afle ce este în el prin alte metode", susţin procurorii în referat.

La finalul discuţiei, ofiţerul DGA i-a dat de înţeles lui Motoc că va fi recompensat, mai arată procurorii.

Din referatul procurorilor reiese că Şerban l-a întrebat în repetate rânduri pe Motoc dacă s-a interesat de mersul dosarului,  propunându-i să se întâlnească şi cu Gabriel Popoviciu. De asemenea, Şerban a cerut informaţii legate de audierile din dosarul lui Popoviciu, cerându-i ofiţerului DNA să-i spună nume de martori şi chiar indicând pe cine ar trebui să audieze.

În cele din urmă, Gabriel Popoviciu şi Ion Motoc s-au întâlnit, cu ajutorul lui Cornel Şerban, la hotelul Howard Johnson, în data de 27 ianuarie 2009. Aceştia au discutat despre necesitatea unor audieri care să servească intereselor lui Popoviciu. Ion Motoc a cerut discreţie asupra întrevederilor de acest gen, iar Popoviciu l-a asigurat că "interesul cela mai mare este al său".

Dosarul în care fostul şef DGIPI, Cornel Şerban, este acuzat de trafic de influenţă în favoarea lui Gabriel Popoviciu a fost conexat de DNA cu cel în care e cercetată trecerea a 230 de hectare de teren de la Universitatea Agronomică la societăţile controlat

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite