Numai o minune mai poate salva România de la dezastrul în care o aruncă PSD!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriu acest comentariu miercuri, 19 decembrie, cu foarte puţine minute înainte de ora 24. Cu puţine ore înainte de şedinţa de joi, 20 decembrie, a Guvernului. Guvern al cărui prim-ministru este, conform site-ului acestuia, o doamnă care s-ar chema Dăncilă Viorica Vasilica.

O insă dovedită în cele 11 luni de când deţine această funcţie drept o nulitate profesională şi politică absolută. Şi care pare-se că în imensa ei nepricepere, iresponsabilitate, lipsă de demnitate şi criminalul ei dispreţ faţă de viitorul ţării, în slugărnicia faţă de cel care a numit-o în funcţie, rezervându-i dezonorantul rol de marionetă, îşi va asuma riscul de a semna şi decide trimiterea spre publicare în Monitorul Oficial al României a unei Ordonanţe de urgenţă vizând modificarea Codului Fiscal al României.

Despre ceea ce cuprinde documentul cu pricina a dat detalii cu o nonşalanţă ce ridică numeroase semne de întrebare nu doar asupra competenţei lui profesionale, despre care nu mai am demult nici o iluzie, ci chiar în legătură cu capacitatea de a lua decizii în deplinătatea facultăţilor mintale, cu aptitudinea de a evalua toate consecinţele posibile ministrul Finanţelor Publice, domnul Eugen Orlando Teodorovici.

La foarte puţine minute după ieşirea publică a individului cu priviri ciocolatii, mereu pus pe zâmbete tâmpe şi care pare descins de pe una dintre copertele revistei Cinema din anii 70 ai secolului trecut, s-au pronunţat în timp record numeroşi specialişti în economie. Specialişti adevăraţi, recunoscuţi de mediul economic şi financiar, unii cu cariere universitare adevărate în spate, în nici un caz inventaţi de politica de cadre a PSD şi de capriciile bolnăvicioase ale infractorului Dragnea Liviu Nicolae.

Cu toţii au tras puternice semnale de alarmă. Au avertizat că nu doar aşa-numita taxă pe lăcomie, ci şi celelalte prevederi incumbă riscuri de o gravitate maximă. Printre care, şi aici citez, câteva dintre cele semnalate de Andrei Caramitru: 1. Toate investiţiile vor fi anulate. 2. Se va trece la tăiere de costuri. 3. Creditarea va intra în blocaj total, iar odată cu aceasta, o mare parte din sectorul privat şi consumul populaţiei vor intra în regres instant. 4. Statul va intra în faliment în maximum 30 de zile, iar guvernanţii îşi vor căuta salvarea la FMI pentru a putea fi plătite, o vreme, pensiile şi salariile. 5. FMI va impune restructurarea drastică a cheltuielilor. 6. Sunt imposibil de exclus puternice tulburări sociale.

Au urmat protestele oamenilor de afaceri, avertismentele băncilor şi ale multinaţionalelor direct vizate care au vorbit despre urmările perverse ale Ordonanţei scrisă de Teodorovici şi de banditul Vâlcov Darius, consilierul economic al sărmanei d-ne Dăncilă, la ordinul şi cu binecuvântarea aceluiaşi Dragnea. A venit prăbuşirea BVB care însă nu i-a speriat deloc nici pe complet ruptul de realitate Teodorovici, nici pe puşcăriabilul Vâlcov cu care miniştrii Cabinetului Dăncilă stau la masă şi de la care, cu capul plecat, primesc cu toţii ordine şi indicaţii preţioase.

A avut o ieşire publică şi preşedintele Iohannis. Care le-a cerut guvernanţilor să dea dovadă de înţelepciune. De responsabilitate. De simţ al măsurii. Dl. Iohannis le-a solicitat să fie precauţi, cu capul pe umeri, să nu arunce România în haos, să nu adopte măsuri care, în primă instanţă, ar putea potoli foamea de bani a Guvernului, dar care mai apoi se vor răsfrânge drastic şi negativ asupra populaţiei. Care îi vor marca grav condiţiile de viaţă.

Preşedintele Iohannis a atras cum nu se poate mai clar atenţia că Ordonanţa înseamnă gestul disperat al unui guvern laş, decervelat, mustind de impostori, de hoţi la drumul mare, incapabil, care nu are curajul să spună că s-a ajuns la fundul sacului. Că ţara se află pe marginea prăpastiei. Că nu ne mai putem permite luxul să trăim pe datorie. Că angajăm împrumuturi în condiţii din ce în ce mai înrobitoare. Că suntem în vecinătatea falimentului. Şi aceasta în exclusivitate din cauza aventurismului economic al PSD şi ALDE.

Miercuri spre seară, fostul ministru al Energiei, dl. Toma Petcu, membru ALDE, a ieşit din starea de rezervă şi a avertizat şi el că adoptarea Ordonanţei de urgenţă poate da o lovitură de moarte CET-urilor. Că se pune în primejdie furnizarea de apă caldă şi căldură către populaţie, că se află în primejdie securitatea energetică a ţării.

Şi cu toate acestea familiarul cimitirelor şi cavourilor, mega-banditul Darius Vâlcov şi-a îngăduit tot ieri nemernicia trufaşă de a anunţa că Ordonanţa va fi adoptată, fără a se ţine cont de noianul de avertismente, chiar dacă preşedintele Iohannis va lua parte la şedinţa de guvern. De ce? Fiindcă dl. Vâlcov ştie care este calitatea morală şi profesională a celor care pozează în miniştri, incapacitatea lor de a nu se supune unui ordin. Fiindcă le cunoaşte miniştrilor slugărnicia şi absenţa oricărei urme de demnitate.

Dacă dl. Vâlcov se joacă de-a Che Guevara, aventurierul care a falimentat de conivenţă cu Fidel Castro economia Cubei, dacă dl. Dragnea se comportă de parcă ar fi ajuns în ultimul grad de demenţă, iar doamna Sorina Pintea nu îi trimite urgent salvarea care ar trebui să îl ducă direct la Spitalul Obregia, dacă d-na Dăncilă nu are minte ca să înţeleagă la ce mari riscuri expune ţara făcându-le pe plac şefilor domniei-sale, nu ne mai rămâne decât să sperăm într-o minune. În recâştigarea lucidităţii de către dl. Călin Popescu-Tăriceanu. Ori în reuşita moţiunii de cenzură.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite