„Nu vrem ca prostituatele românce să vină în Marea Britanie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prostituatele românce care trăiesc în Marea Britanie se alătură premierului britanic David Cameron şi îşi exprimă îngrijorarea faţă de valul de imigranţi români şi bulgari, după relaxarea restricţiilor în ianuarie 2014.

Sunt deja multe prostituate în Anglia care câştigă şi 2.300 de euro pe săptămână, scrie „Daily Star“, iar principala lor grijă este provocată de „infractorii violenţi care şi-au făcut un scop din venirea în Marea Britanie“. În plus, ele se gândesc că din cauza competiţiei vor trebui să reducă mult tarifele.

Începând cu 1 ianuarie 2014, legea Uniunii Europene va permite românilor şi bulgarilor să vină fără probleme în Marea Britanie. Membrii parlamentului britanic deja au început să îşi exprime îngrijorarea că acest val de străini va mări numărul infracţiunilor.

O investigaţie realizată de reporterii „Daily Star Sunday“ a descoperit că prostituatele din estul Europei îşi desfăşoară activitatea în saloane de masaj, în apartamente şi în case aflate în zone rezidenţiale peste tot în Marea Britanie. 

Nu ne-a luat mult să descoperim cât de întinsă este această profesie practicată de femei care provin din oraşele sărace ale unei ţări aflate deja la pământ. Câştigă bani buni aici, bani pe care nu ar fi sperat să-i câştige în ţara lor“, notează publicaţia britanică.

Jurnaliştii au stat de vorbă cu Patricia, o prostituată blondă din Româna, care a spus că se află în Marea Britanie doi ani şi câştigă peste 2.000 de euro pe săptămână.

„Muncesc din greu, şapte zile pe săptămână. Fetele de-acasă nu îmi vor face niciun bine. Ele se vor culca cu bărbaţi şi pe 12 euro. Plus că în România şi în Bulgaria sunt foarte mulţi bărbaţi răi care vor veni aici şi vor avea probleme cu poliţia. Mai bine să rămână acasă“, mărturiseşte Patricia.

În Leeds locuieşte Monica, o prostituată de lux de 20 de ani, care câştigă şi 200 de euro pe partidă. „Trăiesc bine acum. Câştig foarte bine în fiecare săptămână şi oamenii pe care îi cunosc aici sunt foarte drăguţi. În România sunt oameni foarte răi cărora nu le este frică de lege. Pe ei nu-i vrem în Anglia pentru că vor crea probleme“, spune ea.

Ana are 34 de ani şi spune că uneori are şi câte 10 sau 15 clienţi pe zi. „N-o să ne fie bine. Vor veni fete de peste tot din România, iar tarifele vor scădea până la jumătate“, s-a plâns ea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite