Nu vom parca civilizat nici în această legislatură…

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
politie parcare ilegala

Când poliţiştii sunt primii care încalcă legea, nu cred că trebuie să ne aşteptăm ca cetăţenii să facă altfel, spre a le da o lecţie, să zicem.

politie parcare ilegala

În Bucureşti, şi aproape în toată ţara, de altfel, fiecare parchează cum vrea, adică ilegal şi necivilizat. Iar poliţiştii sunt cei dintâi în a se purta aşa. Cum au făcut dintotdeauna, nu e o noutate pentru nimeni. Cu toată strada goală, şi pe o parte şi pe cealaltă, după cum se vede şi în poze, ei îşi suie maşinile pe trotuar sau chiar în mijlocul staţiei de autobuz, de trebuie să cobor eu pe carosabil, ca pieton, cu sacoşe în mână şi cu căruciorul copilului cu tot.

politie parcare ilegala

Preoţii parchează astfel, doctorii, muncitorii, directorii de firme, profesorii de la universitate, pipiţele, parlamentari, filosofi, toţi. Prin urmare, teoria atât de dragă tuturor cu civilizarea oamenilor de jos în sus, „prin noi înşine”, prin puterea exemplului, este încă o dată pusă la grea încercare.

politie parcare ilegala

Nu, oamenii se civilizează cel mai repede când sunt obligaţi să o facă. Ministrul de Interne îi obligă pe poliţişti să se poarte civilizat, poliţiştii îi obligă pe şoferi să facă la fel, şi în câteva săptămâni sau luni, toţi vor parca legal (şi, deci, civilizat). De frica amenzii, la început, apoi fiindcă văd că toţi ceilalţi fac la fel, fără să-şi mai pună întrebarea.

politie parcare ilegala

Când au loc alegeri, mă uit să văd cine e pus Ministru de Interne ca să ştiu cum se va parca în România în următorii patru ani. Am văzut, şi am înţeles că va fi la fel ca în ultimii treizeci…

politie parcare ilegala
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite