„Nu este normal, dar nu trebuie să primească plicuri de la pacienţi!“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva mii de angajaţi din sistemul de sănătate protestează la Bucureşti, ameninţând cu greva generală. Problema salarizării, dar mai ales starea de moarte clinică a sănătăţii sunt departe de a fi rezolvate. După întâlnirea cu managerii de spitale şi medicii, premiera Viorica Dăncilă a plecat în Israel cu Liviu Dragnea, să ia lumină! Este normal ca medicii să stea cu căciula în mână, la coadă, la uşa Guvernului?

În timp ce Sănătatea este în moarte clinică şi a ieşit în stradă, Liviu şi Vasilica se tratează în Israel!

Ultimele săptămâni am văzut proteste inedite ale personalului medical de la spitale de stat, în faţa instituţiilor, dar şi în stradă faţă de bulibăşeala produsă de guvernanţi cu Legea salarizării, care, la unele categorii din sistemul de sănătate în loc să le crească salariile, conform declaraţiilor politicienilor la putere, le-au scăzut. Tot nemaivăzut a fost şi cazul când un medic şi-a împărţit salariul cu asistentele şi infirmirele, în semn de solidaritate cu acestea cărora le scăzuse retribuţiile lunare.

Situaţia din sănătate a fost tratată de către Executiv cu mare „atenţie“ şi „profesionalism“, conform priceperii, pregătirii şi capacităţilor intelectuale ale guvernanţilor. După câteva vizite efectuate de ministrul de resort în spitalele cu probleme, unde angajaţii au ieşit în stradă, managerii de spitale au fost chemaţi/invitaţi la Palatul Victoria pentru discuţii

Pe 23 şi 24 aprilie, 2018, opinia publică a putut vedea imagini cu reprezentanţi ai spitalelor din România, medici şi manageri, câteva zeci, stând umil la uşa Guvernului României, condus de PSD-ALDE, pentru a fi primiţi de premierul Vasilica Viorica Dăncilă! În premieră, aceştia au fost chemaţi la uşa Palatului Victoria de actualii guvernanţi, pentru a discuta problemele din domeniul sănătăţii naţionale!

Umilinţa reprezentanţilor din sistemul de sănătate a fost cu atât mai mare cu cât toate părţile responsabile în domeniu, inclusiv opinia publică ştiu că nu la uşa guvernanţilor se rezolvă problemele din sănătate, ci în spitale, în policlinici şi în  interiorul celorlalte componente ale acestui sistem.

Este normal ca medicii să stea cu căciula în mână, la coadă, la uşa guvernului condus de Vasilica?

Cui foloseşte înjosirea şi umilirea medicilor şi managerilor atâta timp cât sănătatea rămâne în moarte clinică, cu şanse mici să supravieţuiască sau este vorba doar de prostie crasă şi incompetenţă din partea conducătorilor iubiţi? Peste o lună, peste şase luni sau peste un an câte dintre problemele sistemului de sănătate discutate, zilele acestea, la Palatul Victoria, vor fi fost rezolvate cu adevărat?

Criza imunoglobulinei nu s-a rezolvat nici până acum, la circa două luni de la promisiunea guvernanţilor că se va rezolva!!! Cât timp medicii se umilesc pe la uşile guvernanţilor vremelnici, românii mor cu zile în spitale.

În timp ce scriu aceste rânduri, câteva mii de angajaţi din sistemul de sănătate protestează la Bucureşti, ameninţând cu greva generală dacă nu li se rezolvă revendicările. Din păcate, problema salarizării, dar mai ales starea de moarte clinică a sănătăţii sunt departe de a fi rezolvate. După întâlnirea cu managerii de spitale şi medicii de la guvern, unde nu s-a rezolvat nimic concret, doar promisiuni, premiera Vasilica Viorica Dăncilă a luat calea Israelului, împreună cu marele şef Liviu Dragnea, să primească binecuvântare şi să ia lumină pentru lucrurile „măreţe“ la care lucrează.

Părerile cetăţenilor, dar şi ale unor medici, care, în acelaşi timp sunt şi pacienţi ai sistemului medical  de stat românesc, privind această situaţie merg oarecum în aceeaşi direcţie, chiar dacă sunt diverse:

„Nu este normal, dar sperăm că după aceste măriri de salarii să nu mai primească plicuri de la pacienţi.

“Toţi managerii de spitale din România sînt căţeluşii psd(pcr)!“

„La vot cum au stat?“. „Vă rog sa nu ii mai plîngeţi pe cei din sănătate. Veniturile lor sînt cu mult peste medie, iar spaţiile (de la infirmieră la manager) dublează veniturile. Ca să argumentam: 90% din medici locuiesc în vile cu gipan in garaj. Bugetul pentru sănătate este de cel puţin de 10-15 ori mai mare decît în 1995, cu toate acestea condiţiile sînt mai rele. Concluzia; Se fură pe rupte de la infirmieră la manager sub diferite forme Manageri incompetenţi, posturi de conducere ocupate de neveste, copii şi nepoţi. Societatea însăşi este bolnavă. CORUPŢIA ne va desfiinţa ca ţară afectînd deopotrivă pe corupţi şi corupători. Şansele de revenire sînt extrem de mici. Starea normală a României este CORUPŢIA precum in Siria războiul. Cu toate acestea, plecarea din ţară este cea mai păguboasă.“ 

„Când o categorie socială îşi cere drepturile nu-i indicat ca celelalte categorii sociale să le critice greva. Ar trebui să facem front comun cu acea categorie chiar dacă este un pic privelegiată! Numai aşa vom reuşi să schimbăm societatea în bine! Medicii au ieşit pentru colegii lor care nu au beneficiat de măriri. Şi noi ar trebui să-i susţinem, să fim lângă ei la grevă!“

„Ar trebui să fim alături de categoria socială care face grevă şi să o susţinem. Oamenii trebuie să-şi câştige drepturile. Cum s-au adunat ei în parlament şi fac legi pentru ei şi îşi dau privilegii peste privilegii, aşa să ne unim şi noi să ne cerem drepturile. Ar trebui să ne alăturăm şi ceferiştilor.“

„Nu trebuiau să se ducă, să fie umiliţi de nişte nenorociţi de analfabeţi, căci oricum nu aşa se rezolvă problemele...“.

„Nu este normal să stea la uşa guvernului Nici medicii, nici infirmierii, nici îngrijtoarele, ei sunt la fel de cetăţeni precum toţi românii! Să le fie ruşine guvernanţilor! Nu este normal nici ca pacienţii să stea la uşile cabinetelor medicale!“

„Medicii au ce au votat. Să-i pupe şi mâna premierului! Au ca armă greva generală... dar şefii de sindicate sunt căţeluşii PSD-ului!“

Există chiar opinii curajoase în rândul unor medici neaserviţi sistemului la putere, care vorbesc zilnic despre problemele din sănătate, dar şi despre năravurile de netratat ale unor doctori de a băga plicurile de la pacienţi în buzunare fără fund.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite