Noul şef al Senatului, Crin Antonescu: "Nu s-a încălcat nimic din Constituţie. Lovitura de stat, o aberaţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, după alegerea în fruntea Senatului, că "nu s-a încălcat nimic din Constituţie" şi că democrat-liberalii "încercă cu tot felul de tertipuri, cu declaraţii aberante de genul lovitură de stat care nu fac deloc bine imaginii României, să nu ia act de schimbare realităţii politice".

"Nu s-a încălcat nimic din Constituţie, din regulament, democrat-liberalii încearcă cu tot felul de tertipuri, cu declaraţii aberate de genul lovitură de stat, care nu fac deloc bine imaginei României să nu ia act de schimbarea realităţii politice", a spus Crin Antonescu, citat de Mediafax.

El a arătat că există majorităţi clare şi în Sentat şi în Camera Deputaţilor şi în Camerele reunite.

Crin Antonescu a fost întrebat de ziarişti dacă după învestirea sa la şefia Senatului ia în calcul suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu

"O să discutăm despre toate lucrurile care vă interesează pe dvs. şi publicul pe care-l serviţi, atunci când ele vor fi de actualitate. Deocamdată, mai avem o parte a şedinţei extraordinare", a spus el.

După anunţul că a fost ales în această funcţie, Crin Antonescu a spus că va face ceva mai mult pentru demnitatea şi calitatea Parlamentului.

"Este o demnitate foarte importantă. De peste 20 de ani fac politică cu câteva principii ferme, printre care rolul, demnitatea, calitatea Parlamentului într-o democraţie. Sper ca în această calitate să fac, împreună cu colegii mei, ceva mai mult pentru asemenea deziderate", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost ales, marţi, în funcţia de preşedinte al Senatului, imediat după demiterea lui Vasile Blaga. Antonescu a fost ales cu 73 de voturi "pentru", iar un vot a fost anulat. Votul a fost secret, pe buletine.

Roberta speră ca şefia lui Crin la Senat să nu fie pentru mult timp

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, marţi, că revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului Vasile Blaga a fost realizată în mod ilegal, că această decizie va fi contestată la CC şi că speră să existe o decizie a Curţii cât mai repede.

Anastase a fost întrebată cum vede faptul că va avea un nou coleg la tribuna Parlamentului, în persoana lui Crin Antonescu, votat preşedinte al Senatului.

"Cred şi sper că nu pentru mult timp, pentru că această înlocuire nu s-a făcut într-un mod legal, s-au încălcat absolut toate procedurile, las la o parte procedurile reglamentare, dar în primul rând procedurile constituţionale, aşa încât evident avem colegii noştri la Senat care vor contesta această hotărâre şi sperăm ca să existe o decizie a Curţii Constituţionale cât mai repede, care să aşeze lucrurile în graniţele lor constituţionale", a spus Anastase.

De asemenea, ea a susţinut faptul că adresa de convocare a sesiunii extraordinare la Senat a fost publicată în Monitorul Oficial în mod neconstituţional.

Parlamentul s-a reunit astăzi, în sesiune extraordinară, începând cu ora 10.00, cu scopul de a-i schimba preşedinţii celor două Camere şi a Avocatului Poporului. Vezi aici detalii!

Scandalul politic din România a fost comparat cu o mare gafă a politicii americane

Ce spune Constituţia despre suspendarea Preşedintelui

EDITORIAL DE SABIN ORCAN: Ponta, între Năstase şi Băsescu

Cine este personajul „Dottore", apelativul cu care i s-a adresat Băsescu lui Ponta

Şi ei au fost acuzaţi de plagiat, dar au demisionat!

Viorel Marineasa: "Ponta nu ştie ce este munca ştiinţifică. Trebuie să îşi dea demisia"


Află câte persoane au semnat petiţia care cere demisia premierului

Daniel Vighi, profesor universitar: "Onestitatea este mai presus de orice"

Universitarii din Timişoara cer demisia lui Ponta: "Ne face de râs în toată lumea"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite