Noul şef de la „Doi şi-un sfert” e un vechi şefuleţ al serviciului: se prezintă drept creativ şi sociabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Noul şef al Serviciului secret al Ministerului de Interne, secretarul de stat de la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), Mihai-Cristian Mărculescu, a lucrat doar în cadrul DIPI, din 2001, an în care a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti. În CV-ul oficial, Mărculescu se prezintă drept o persoană sociabilă, creativă şi perseverentă.

Mihai-Cristian Mărculescu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, printr-o decizie a premierului Dacian Cioloş, care a fost publicată marţi în Monitorul Oficial. 

Potrivit actului, la conducerea Doi şi un sfert au mai fost numiţi Marius-Haientz Patriche şi Cătălin Gâdici în funcţiile de directori adjuncţi cu rang de subsecretari de stat.

Numirea acestora are loc după ce luni procurorii DNA au deschis o anchetă privind deturnarea fondurilor serviciului secret şi au pus sub acuzare 6 persoane care au avut funcţii de conducere. Este vorba despre dosarul în care sunt cercetaţi ultimii trei şefi ai DIPI: chestorul Gelu Oltean (aprilie 2012 - iulie 2014), chestorul Gheorghe Nicolae (august 2014- februarie 2016) şi comisarul-şef Rareş Văduva (februarie 2016 - august 2016). Procurorii DNA au pus sub acuzare mieruci alţi 18 ofiţeri DIPI.

Cine este Mihai-Cristian Mărculescu

Mihai-Cristian Mărculescu (38 de ani) a avut în ultimii 15 ani, din 26 iulie 2001, funcţii de execuţie, dar şi de conducere în cadrul DIPI. În 2001, Mărculescu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Arma Informaţii.

Şeful DIPI are o diplomă de master, după ce a făcut un curs post-universitar de doi ani (2002-2004) la Universitatea „Politehnica”, Bucureşti, Departamentul Management, specializarea „Managementul Calităţii”. În 2006, el a absolvit un curs la Scuola Polizia Tributaria, Gurdia di Finanza Lido di Ostia, Roma, Italia, specializarea „Prevenirea şi combaterea spălării banilor”.

Mihai-Cristian Mărculescu a terminat în 1997 Liceul Teoretic "Ing. Anghel Saligny", profil real,  Cernavodă (Constanţa).

Potrivit CV-ului oficial, aptitudinile şi competenţele personale ale noului şef de la Doi şi-un sfert sunt: sociabilitate, perseverenţă, creativitate; asumarea responsabilităţilor şi confidenţialitate; flexibilitate în abordarea situaţiilor de lucru şi spirit de iniţiativă. 

Mihai-Cristian Mărculescu are permis de categoia B şi are aptitudini operare PC (Word , Excel).




 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite