Nouă percheziţii într-un dosar privind traficul de persoane şi proxenetism. 15 victime au fost recrutate prin metoda „loverboy”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Nouă percheziţii domiciliare au fost efectuate, marţi, în judeţele Mehedinţi şi Ilfov, într-un dosar de trafic de  persoane şi proxenetism. În urma percheziţiilor, trei persoane au fost reţinute, dintre care una a fost pusă sub control judiciar, pentru 60 de zile, iar alte două vor fi prezentate astăzi instanţei, cu propunere de luare a unei măsuri prevenite.

Acţiunea a avut loc într-un dosar în care sunt vizate patru persoane, doi bărbaţi şi două femei, toţi din judeţul Mehedinţi, care în perioada 2016 - 2021, s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat şi ar fi recrutat (prin metoda „loverboy”), peste 15 victime minore şi majore, în scopul obligării acestora la practicarea prostituţiei, folosind mijloace de constrângere fizică şi psihică. 

Exploatarea victimelor ar fi avut loc în Marea Britanie, Norvegia şi Belgia, la diferite locaţii, prin folosirea unor acte de ameninţare, violenţă şi şantaj. 

Potrivit sursei citate, din activitatea infracţională, aceştia ar fi strâns aproximativ 300.000 de euro, sumă de bani care ar fi fost transferată în ţară, prin intermediul serviciilor de transfer rapid de bani. 

Iar ca urmare a percheziţiilor efectuate, au fost indisponibilizaţi peste 4.000 de lei, 3.000 de euro, 15.000 de coroane norvegiene, 1.000 de coroane suedeze, 350 de dolari americani, 20 de telefoane mobile, laptop-uri, tablete, 3 autoturisme de lux, în valoare totală de 70.000 de euro şi diferite înscrisuri. 

”În baza probatoriului administrat, la data de 23 martie, procurorii D.I.I.C.O.T. –B.T. Mehedinţi au dispus control judiciar, pentru 60 de zile, faţă de o persoană şi reţinerea pentru 24 de ore, faţă de alte două, urmând ca, astăzi, să fie prezentate instanţei, cu propunere de luare a unei măsuri prevenite”, conform unui comunicat al Poliţiei Române.

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, constituirea unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

Acţiunea fost efectuată de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Mehedinţi cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Alături de poliţiştii brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Bucureşti şi Craiova, la activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Direcţiei Generale a Jandarmeriei Municipiului Bucureşti, Gruparea Mobilă de Jandarmi– Fraţii Buzeşti Craiova şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite