Nou dosar penal în cazul licenţelor Microsoft

Nou dosar penal în cazul licenţelor Microsoft

Dinu Pescariu

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au deschis un nou dosar penal în cazul licenţelor Microsoft. Fostul tenisman Dinu Pescariu, dar şi omul de afaceri Claudiu Florică, cei care au denunţat întreaga afacere, au calitatea de suspect în această anchetă.

Acuzaţiile aduse celor doi vizează fapte de spălare a banilor, potrivit Digi24.ro. Aceste suspiciuni sunt legate de momentul iniţial al încheierii contractului cadru, la finalul anului 2004. Existau suspiciuni că din preţul total achitat de Guvernul României, peste 50 de milioane de dolari, aproximativ 20 de milioane ar fi reprezentat comisioane necuvenite încasate de cei care s-au interpus între furnizorul licenţelor şi Executiv.
Claudiu Florică şi Dinu Pescariu mai sunt judecaţi într-un dosar legat de aceleaşi contracte, însă cele încheiate în 2009 de Guvernul României. Acest dosar se află acum pe rolul instanţei supreme.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările