Norvegia dă asigurări că avioanele F-16 pe care le cumpără România sunt „ca noi”: „Noii proprietari vor fi mulţumiţi de calitatea lor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
F-16 FOTO lockheedmartin.com
F-16 FOTO lockheedmartin.com

Avioanele F-16 pe care România le va cumpăra din Norvegia „sunt ca noi”, susţine firma care s-a ocupat de mentenanţa lor, potrivit Digi24, care citează un răspuns de la compania furnizoare.

Preşedintele Kongsberg Aviation Maintenance Services (KAMS), Atle Wollo, precizează că avioanele F-16 pe care România le va cumpăra din Norvegia sunt într-o stare excelentă: „Este cunoscut în comunitatea F-16 faptul că Norvegia este printre ţările care şi-a întreţinut cel mai bine avioanele, de aceea ele sunt ca şi noi. Toate inspecţiile, toate programele de întreţinere şi modernizare au fost executate la timp, conform calendarului cerut şi cu respectarea celor mai înalte standarde. Astfel, calitatea avioanelor este foarte bună”.

Compania norvegiană arată, potrivit sursei citate, că avioanele F-16 au trecut prin toate programele de upgrade disponibile şi că fiecare aparat de zbor în parte a fost verificat tehnic la fiecare 300 de ore de zbor. Programele de update au variat de la înlocuirea componentelor, pentru a creşte durata de viaţă, până la instalarea de noi echipamente electronice sau software şi implementarea unor programe care să prelungească durata de viaţă a componentelor structurale.

În finalul răspunsului primit de sursa citată, preşedintele KAMS precizează că aeronavele vor fi inspectate din nou înainte să fie livrate României. „Sunt convins că noii proprietari vor fi mulţumiţi de calitatea avioanelor”, spune şeful firmei care a avut grijă de avioanele Aviaţiei Regale Norvegiene.

România va cumpăra 32 de aparate F-16 de la novegieni, cu 454 de milioane de euro. Norvegia le scoate din uz pentru că a primit avioane F-35 noi. Avioanele F-16 norvegiene au aproximativ 40 de ani vechime, de aceea achiziţia a fost criticată de unele voci de la Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite